torstai 28. huhtikuuta 2011

Raakakeittofiilistelyä

Mainitsin jokunen aika sitten siipalleni siitä, miten raakakeittojen ulkonäkö ei anna sen maulle lainkaan oikeutta - ne kun tuppaavat aina näyttämään jo kerran syödyiltä ja vatsan kautta lautaselle asetetuilta (ainakin sauvasekoittimella tehtynä, kun rakenteesta ei saa aivan tasaista). Joka tapauksessa erilaiset tomaattikeitot ovat lemppareitani raakaruoka-arsenaalissa, ja jo pelkkä avokado-tomaatti-laatusuola -yhdistelmä toimii epäilyttävän hyvin. Tai sitten olen vain omituinen pitäessäni yksinkertaisuudesta. Seuraava keitto-ohje on luokkaa "jämiä, joita kaapista löytyy", mutta hiveli omia makunystyröitäni.
Hamppuinen tomaatti-viherkeitto:

1 tomaatti
sellerinvarsi
n. 1/3 ruukkua romainea/wadevah vihreää (basilika ois bueno ♥)
2 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1/4 avokado
pala paprikaa
valkosipulin kynsi
1 reilu rkl hamppuprodea
1 tl macaa (ei välttämätön)
kurkumaa, pippuria, oreganoa, laatusuolaa
kourallinen kookoshiutaleita
n. desi vettä

Soseuta kaikki ainekset, kaada lautaselle ja ripottele päälle siemeniä tai pähkinöitä. Itse söin keiton rehujen ja tofun kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti