tiistai 3. toukokuuta 2011

Jotain paistettua, jotain blendattua, jotain tussattua

Eräs päivä keittiössä syntyi varsin makoisa uunitettu kasvispiirakka täysin improvisoimalla löytyneistä aineksista, mutta koska lopputulos oli niin onnistunut, on pakko koittaa saada reseptiä jonkinlaiseen tallennettuun muotoon. 
Värikäs ruoka - parempi mieli
 Parsakaalipiirakka:
Pohja:
jotai 0,75-1 dl vettä
loraus hyvää öljyä
2-2½ dl jauhoja (minulla 1 dl speltti-, 0,75 dl graham- ja 0,75 quinoajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
noin puolet parsakaalista
puolikas paprika
puolikas sipuli
2 dl soijajugurttia/kermaviiliä/wadevah
2 rkl soijajauhoa + 0,5 dl vettä
reilusti suolaa, musta- ja valkopippuria
reilu rkl kookosöljyä

Tee ensiksi pohja sekoittamalla nesteeseen kaikki kuivat aineet ja puristele niin, että taikinasta saa tasaisen palleron. Jätä levähtämään siksi aikaa, kun täyte valmistuu. Paloittele parsakaali, paprika ja sipuli. Hauduta  parsakaalta ja sipulia pannulla kookosöljyssä miedolla lämmöllä niin, että ne hieman pehmenevät. Sekoita jugurttiin tms soijajauho, vesi ja mausteet. Kauli jauhojen avulla pohja piirasvuoan kokoiseksi (halkaisija n. 25 cm) ja painele vuokaan. Kasaa päälle paprika ja haudutetut parsakaalit ja sipulit, levitä päälle jugurttimössö. Uunita 225-asteessa 20-30 minuuttia. 

Piiraan jälkeen maistuukin raikas ja puhdistava smuuti, joka saa kauniin (tai toisten mielestä myrkyn-) vihreän värinsä kaikista keholle hyvää tekevistä rehuista.
Raikas vihersmuuti:
½ päärynä
½ banaani
sellerinvarsi
iso nippu vihreitä
paksu viipale tuoretta ananasta
1/4 avokado
ohranoras, hamppuprode, MSM, maca, lucuma, brahmi

Blendaa ainekset, brahmia kannattaa laittaa vain maltillisesti, sillä sen voimakas, ehkä pistäväkin maku, tulee esiin jo teelusikallisellakin. 

Lopuksi onkin aika paljastaa vähän omakuvaa.. Tosin piirretyssä muodossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti