maanantai 9. toukokuuta 2011

Parsakaali-kookoskeitto

Kävipä sitten niin, että heti kun syntyi mielivaltaisella tahdilla ideoita kaikille upeille herkuille, joita ajattelin kokeilla seuraavina päivinä, vietiinkin kamera käsistäni aivan muihin hommiin kuin ruoka-annoksia kuvaamaan. Visuaalisena ihmisenä kuvat elävöittävät tekstiä niin, etten mielelläni vaikkapa reseptejä julkaise, jos en ole päässyt räpsäisemään ensiksi kuvaa. Käytössäni on kuitenkin siipan macin kamera, jolla voin ruokakuvata jos pakonomainen tarve syntyy, mutta laatu nyt ei hirveästi silmää hivele.

Mutta asiaan. Seuraavaan keittoon inspiraatio syntyi ihanasta Moments-blogista, kun jääkaapissa sattui lymyilemään yksinäinen parsakaali ja mielessä kävi ajatus, että ehkä voisi syödä jotain muutakin kuin sitä avokado-tomaattikeittoa pienoisine eri variaatioineen. Aiempien kokemusten perusteella suhtauduin hieman epäilevästi parsakaaliin raakakeitossa, mutta ennakkoluulot selätettiin 10-0.
Haalistunut avaruusmössö
Parsakaali-kookoskeitto:
2,5 dl parsakaalta pilkottuna
½ dl cashew-pähkinöitä
½ dl kookoshiutaleita
1/4 avokado
1/3 sitruunan mehu
pala selleriä
1 valkosipulin kynsi
½ tl juustokuminaa
suolaa, valko- ja mustapippuria
maun mukaan tuoretta persiljaa
vettä

Liota casheweita pari tuntia. Koska käytössäni oli vain sauvasekoitin, surautin ensiksi pähkinät ja kookoshiutaleet tasaiseksi pienen vesimäärän kanssa. Lisää loputkin ainekset ja vettä sen verran, että saat blendattua tasaiseksi. Lisää vielä vettä niin, että saat keitosta miellyttävän paksuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti