keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Pähkinäpilviä ja vaniljaisia unelmia

Toisina päivinä vain kaipaa hieman itsensä hemmottelua ja aisteja hiveleviä asioita. Mikä olisikaan silloin täydellisempi yhdistelmä kuin kermaisen pehmeä cashew-pähkinä ja lumoavan makea vanilja? Tämä tuoksuva, maistuva ja endorfiinisyöksyjä vapauttava herkku on liottamista lukuunottamatta hetkessä valmis, ja jos jollain niin tällä kehottaisin ketä tahansa korvaamaan maitoteollisuuden sokeri- ja lisäainekyllästetyt, rasvattomat jugurtit.
Vaniljainen pähkinäjugurtti:
n. 0,75 dl cashewpähkinöitä (minulla myös muutama manteli + seesaminsiemeniä)
1 - 2 taatelia
pala banaania
1 tl lucumaa
1 tl mesquitea
½ tl aitovaniljaa jauhettuna
vettä

Liota pähkinöitä ja taateleita erillisissä kupeissa yön yli. Kaada aamulla pähkinöiden liotusvesi pois ja blendaa kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä niin, että saat sopivan rakenteen. 
Yogi-teetä luomusoijajuomalla ja vaniljaherkkua

1 kommentti: