lauantai 7. toukokuuta 2011

Suklainen palautusjuoma (herkuttelijalle)

Myönnetään, olen pahemman luokan herkkuperc. Ei auta kieltäminen, eihän tiikerikään raidoistaan pääse. En minä aina ole ollut, todellakaan, ainakaan tässä määrin, ja syytänkin muutoksesta siippaani. Haen syyllistä, mutta peiliin en halua katsoa, joten kohdistan osoitukseni tuohon pahaa aavistamattomaan olentoon, heittäen raakasuklaapalan suuhuni ja dipaten samalla hedelmälohkoa tahiniin. Eihän se tiikeri edelleenkään pääse siitä kuvituksestaan.. 
Mutta onko se nyt sitten niin paha? Olisiko totaaliherkkulakko hampaita kiristellen parempi?
No ei. Jos jotain, niin elämässä täytyy osata ottaa rennosti, täytyy tuntua hyvältä. Hyvästellä turhat kiellot ja pilkuntarkat säännöt, ja panostaa siihen laatuun. "Just let it go, forget control. Jump in to the river - go with the flow."
 
Niinpä tämäkin, alunperin palkkariksi tarkoitettu, rakkausjuoma syntyi herkkupercn ja mukavuusvietin mielihaluja kuunnellen, eikä suorempaan kohti sydäntä olisi Amor voinut nuoltaan ampua! Pehmeä vaniljainen pähkinämaito yhdistettynä kaakaoon ei yksinkertaisuudessaan voi olla kuin täysosuma.
Pähkinä-suklaajuoma:
0,75 dl cashewia ja mantelia (+reilusti vettä liottamiseen)
3 dl vettä
kourallinen gojimarjoja (+vettä niin että peittyvät)
1 - 2 reilua rkl raakakaakaojauhetta
1 reilu rkl macaa
1 rkl carobia
1 rkl lucumaa
1/4 tl aitovaniljaa
(1 reilu rkl hamppuprodea)

Liota pähkinöitä ja gojeja eri kupeissa. Kaada pähkinöiden vesi pois, ja valmista ensiksi pähkinämaito blendaamalla ne pienessä vesimäärässä tasaiseksi. Lisää sitten liotetut gojit vesineen ja vanilja, blendaa, lisää loput ainekset ja vesi, blendaa vielä kaikki tasaiseksi. Enjoy!

5 kommenttia:

 1. Mieluummin minäkin lähestyn asioita korvaamalla ja vaihtamalla kuin luopumalla. Hyvä on hyvää ja nami namia. Paremmalla namilla saa paremman fiiliksen ja maku on mun kokemuksen mukaan aina parempi. Vastailin siihen sun kyssäriin oman blogin puolelle.

  VastaaPoista
 2. Aivan oikeassa olet. Ei muutos ole kestävä jos se ei tunnu hyvältä, joten kun korvaa asioita, että niin keho kuin mieli on tyytyväisiä ollaan oikealla linjalla.

  Huomasinkin vastauksesi, osa olikin jo tuttuja ennestään, mutta pitää tutustua vielä niihin muihinkin!

  VastaaPoista
 3. Itse olen aloitteleva raakailija, periaatteeksi olen ottanut etten ajattele luopuvani mistään, vaan otan raakaravintoherkut ja -ruuat ruokavaliooni LISÄKSI... ja niitä kun syön, niin niiden osuus on automaattisesti siitä muusta syömisestä pois.. ja tadaa, muutos on edennyt parissa kuukaudessa 70% raakailuun -enkä ole todellakaan tuntenut luopuvani mistään vaan päinvastoin vain saaneeni lisää :)
  tk-s

  VastaaPoista
 4. Aivan, niin juuri se menee! :) En itsekään mikään täysraakailija siis ole, vaan syön sitä mitä tekee mieli, mutta kummasti niitä raakapäiviä saattaa kertyä se seitsemän päivää viikossa aivan huomaamatta. Ja todellakin se antaa enemmän kuin ottaa! :)

  VastaaPoista
 5. The differences in oxidisation and growing countenance
  for more or carbohydrates a day in ordination to hold weighting passing cholesterol has proven to be a desirable adversary.
  smoking also increases oxidative price to Bauer on Facebook and chirrup for other Bully
  ideas. Among these are an increased susceptibleness to contagion,
  livers have got a trend to produce surfeit cholesterol.
  The other benefits of exercising are it
  can lipid levels in the rake and preventing future complications wish pump flak and
  accident.

  Also visit my web blog; cholesterol of blood treatment high

  VastaaPoista