sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Tänään blenderissä: Papaija ja cantaloupe

Reseptiosio näyttää tällä hetkellä kasvavan lähinnä smoothieiden rintamalta, ja sitä se tekee tälläkin kertaa. Muutamissa seuraamissani blogeissa on nimittäin parin viime viikon aikana useaan otteeseen hehkutettu papaijaa, joten kiusauksen vastustaminen yltyi liian suureksi - pitihän tuota kauniin oranssinpunaisen hedelmälihan omaavaa terveyspommia päästä kokeilemaan.
Kuva: hs.fi
Papaija sisältää A- ja C-vitamiineja sekä kalsiumia, edistää ruuansulatusta ja puhdistaa kehoa. Kiinnostavia papaijaohjeita löytyy esimerkiksi Virpi Mikkosen ihanan pirteästä Kiitos hyvää -blogista.

Käytin siis papaijani lähinnä vihersmuutien seassa, ja päädyinkin varsin hedelmäisen raikkaaseen yhdistelmään, sillä kaverikseen vihreälle pedille se sai cantaloupe-melonia, appelsiinia ja palan banaania makeutta antamaan. Tämä smuuti on miedon makuinen, joten makeampaa kaipaava voi lisätä sekaan vaikkapa päärynää, joka epäilemättä sopisi hedelmäremmiin. Pyrin yleensä hyödyntämään hedelmien omaa sokeria, hädän tullen liotettu taateli tai pari on paikallaan, en siis lisäile vaikkapa hunajaa. Yhä edelleen poden kamerapulaa, joten erittäin epäedustavan tunkkainen webcam-sähellys yrittää nyt ajaa asiaa, tekemättä kuitenkaan oikeutta tälle freesille juomalle.

Avaruusruokalinja jatkuu Star Wars -paita teeman mukaisesti taustalla
Eksoottinen hedelmäpommi:
½ papaija
1/4 cantaloupe
1 pieni appelsiini
½ banaani
nippu vihreää (vuodenaikaa hyödyntäen vaikkapa koivunlehtiä!)
2 rkl liotettuja pellavansiemeniä
1 rkl macaa sekä lucumaa
(päärynä)

Kuori hedelmät ja poista cantaloupen sekä papaijan siemenet (itse tosin käytin noin ruokalusikallisen papaijan siemeniä sekaan), ja blendaa kaikki ainekset tasaiseksi. Maista ja lisää halutessasi päärynä tai loputkin banaanista makeutta antamaan sekä vettä niin, että saat miellyttävän koostumuksen.

7 kommenttia:

 1. Jep, tää on! Uusiin makuihin tutustuminen on jännää.

  VastaaPoista
 2. Moi Anni, tulin vastavierailulle! :) Mistä oulun kaupasta olet löytänyt papaijaa? Olen nimittäin itse etsinyt tuloksetta!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa! :) Melkein hävettää sanoa, että Tokmannilta löysin, joten eihän sitä sinnekään voinut jättää kun alkoivat näyttää jo parhaimmat päivänsä hyllyllä oleskelleilta. Tuli kyllä täytenä yllätyksenä tuo löytö kun isommistakaan marketeista en ollut sitä käsiini saanut. Osaatko muuten sanoa, mistä Oulusta saisi luomuvarsiselleriä?

  VastaaPoista
 4. Tiedätkös, eilen eksyin Limingantullin Prismaan, ja sieltähän löytyi! En ole vähään aikaan käynyt, joten oli iloinen yllätys. :) Me tilataan omat ruokamme suoraan Bio-Välitykseltä, ja sitä kautta saa tosi hyvää luomuselleriä. En valitettavasti osaa sanoa, että mihin kaikkiin kauppoihin he toimittavat - sitähän voisi varmaan kysellä sieltä! En muista itsekään nähneeni luomuselleriä kaupoissa.

  VastaaPoista
 5. Otinkin yhteyttä tähän lähimpänä olevaan Prismaan, että ottaisivat valikoimiinsa tuota Bio-Välityksen varsiselleriä, ja nyt tuli vastaus, että sitä on nyt hyllyssä ainakin toistaiseksi :) Eli Linnanmaaltakin löytyy nyt!

  VastaaPoista