keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Mangon ja melonin pyhä liitto

 Kuten jo aiemmin totesin, hedelmätilanne keittiössämme on tällä hetkellä reilusti plussan puolella. Olen siinä onnekkaassa asemassa, että hamstrasin mangoja - noita makeita, keltaisia kultakimpaleita - mukaani, sillä ovathan ne eräitä lempihedelmiäni, ja kypsemmät yksilöt paloittelin pakastimeen odottamaan myöhempää käyttöä. 


Mango on nykyään trooppisten alueiden viljellyin kasvi, ja Intiassa sitä on viljelty arviolta jo 4000 vuotta. Sanotaan, että Shiva toi mangopuun taivaasta kauniille vaimolleen Parvathille, joka pettyi pahasti kun Maasta ei löytynytkään tätä lempihedelmäänsä. Mango sisältää runsaasti kuitua, ja siinä on myös A- sekä C-vitamiineja.

Diipadaapat sikseen, fakta on, että mango on herkkua ja minä herkuttelija, mikä toisilleen täydellisesti kuuluva kombo! Hedelmän pehmeää, keltaista lihaa voisi syödä sellaisenaan loppumattomalla mielihalulla, mutta tervetullutta vaihtelua saa lisäämällä sitä smuuteihin, jälkkäreihin tai vaikkapa salaatteihin. Perhosjahdin Maijan ihana mangomeloni-jäätelön ohje oli loihdittu kuin juuri tarpeisiini, joten pitihän tuota lapsuusajan jäätelökioskiherkkua kokeilla raakana - ja toimii kuin tärpätti! Ei näillä aineksilla voi erehtyä!

Mangomelonijäde:
pakastettuja mangokuutioita
siivu cantaloupe- tai hunajamelonia
1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
1 rkl tocotrienolsia (Puhdistamo)
1 rkl non-GMO lesitiiniä
2 tl kookosöljyä
ripaus aitoa vaniljaa ja kanelia
 Vink! Mango toimii oikein hyvin myös tässä smuutissa papaijan tilalta. Tosin missäpä se ei toimisi...

Pöllövaari tarkkailee keittiössä häärääjää
 Ja HUOM Oululaiset mansikkasuut: Limingantullin ja Linnanmaan Prismasta saa luomumansikkarasioita! Vieressä on ei-luomut kanssatoverinsa saman kokoisessa rasiassa aivan samaan hintaan ja siltikin jotkut ostavat mielummin sitä myrkyillä pumpattua sisartaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti