lauantai 2. heinäkuuta 2011

Teknologiapimentoa & Raw Food Tour @ OULU

Kulunut viikko on ollut täydellisimpiä aikoihin. Tiistaista perjantaihin mökkeilyä mummon mökillä, hellettä, eristyksissä kaupungin hälinästä. Ei ihmisen kuulu elää betoniviidakossa, takaisin luontoon! Mökkeilylle välttämättömän laiskottelun lomassa tuli pelattua sulkapalloa, uitua, uitua enemmän, saunottua, uitua alasti, kuljettua avojaloin jalkapohjat rikki ja kaikkea mahtavaa, miten voikaan tuntea olonsa niin voimaantuneeksi.

Mökille menemisen traditioihin kuuluu kympin juoksu. Aluksi epäilin kevättalvella vammautuneen jalkani pitoa ja epäröin, ettei se vieläkään olisi kyllin vahva 10 kilometrin lenkille, mutta mitä vielä! Matka taittui parin käärmeenliiskan päällystämällä tiellä, korppiparin säestäessä askeleita ja auringon kiivetessä vaivihkaa korkeimmalle porotuspositiolleen, rasitusvamma ei oireillut lainkaan. Mitä opin? Don't hesitate - GO! Lenkiltä suoraa päätä järveen uimaan ja virtaa oli taas vaikka mihin.


Haastoin itseni elämään kellotta, tarkoituksena päästä pakonomaisista rutiineista, joita olen taipuvainen kehittämään päiviä pyörittämään. Onnistuin vapauttamaan itseni noista kahleista. Pikkusiskoni kertoi minun opettaneen hänelle, että kesästä pitää nauttia paljain jaloin ♥ On hassua olla jollekin niin iso vaikuttaja ja esikuva. Kuulemma opetin myös olemaan pelkäämättä hämähäkkejä :)
Pikkusisko, meikä, siippa
Aik paarmasuojassa veneen alla
Mökkiruoka koostui pääasiassa salaateista, smuuteista ja chiasta. Vihreitä saattoi poimia suoraan pihasta, mutta muuten ainekset olivat lähinnä niitä kriittisimpiä, mitä täytyi ennen lähtöä jääkaapista tai kaapeista tyhjentää.


Chia-pellavahyytelöä maustoivat omena,  banaaninpuolikas, kaneli, puolukka ja villivihreät.


Salaattiin eksyi perus tomaatti-kurkku-vihreä -linjan lisäksi porkkanaa, rucolaa, tofua, sipulinvarsia, avokadoa ja pähkinöitä, "kastikkeeksi" hieman sitruunamehua, mustapippuria ja hyvää suolaa. 

Mökkismuutiin tuli appelsiinia, ananasta, banaaninpuolikas, nokkosta, selleriä ja puolukkaa.
 


 Perjantaina Oulu kutsui mökkihöperöä, ja saman tien kun kamat sai kämppään olikin jo kiire lähteä raakaruokatapahtumaan. Vaikka ovimaksu aluksi kesätyöttömälle opiskelijalle suolaiselta vaikuttikin, tulin lopulta siihen tulokseen, että jos näillä pohjoisilla leveyksillä on mahdollisuus saada raakaruokaa muutenkin kuin itse tehden, niin onhan se koettava - enkä päätöstäni katunut hetkeäkään. Niinpä pyöräilin reitiltäni eksyen sadekuurojen saattamana reilun kymmenen kilometriä Aaron kotiin, missä tuo tapahtuma järjestettiin.

Poikien valmistama ruoka oli melko tuttua jo ennestään minulle, hitiksi osoittautunutta raakawurstia lukuunottamatta, sillä itsekin olen kesäkurpitsapastaa tomaattikastikkeella sekä tomaattikeittoa tehnyt, puhumattakaan pähkinäisestä rakkausjuomasta. Joka tapauksessa raakailun suhteen noviisille illassa esille tulleet asiat ovat tärkeitä ja hyödyllisiä.

Resepteissä käytettiin paljon "arjen helpottajia", siis valmiita mausteseoksia, kuten bruschettaa ja Puhdistamon uutta Rakkauspakkausta, jotka voi molemmat kuitenkin kotikeittiössä soveltaa aivan oman maustekaapin mukaisiksi. 

Sain illasta (täyden mahan lisäksi) uusia ideoita omiin kokkailuihini - wursteja tulen varmasti tekemään jonain päivänä itsekin, noriarkkeja ylipäätänsäkin, ja kaikin puolin tapahtumasta jäi hyvä fiilis. Tällaisia lisää Ouluun! 
 
Illan menü
Artistit itse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti