tiistai 30. elokuuta 2011

Tampereen Shasa, Pelinainen ja tunnustus

Juna-asema, Tampere
Heinäkuun alussa lähdin parin päivän varoitusajalla toverini kanssa liftausreissulle kohti Etelä-Suomea. Tarkoitus oli tarinoida reissusta enemmänkin, mutta en vieläkään ole saanut matkakuvia itselleni, jotka tukisivat mietteitä enemmän kuin hyvin, joten ilman niitä ei ole mieltä noista päivistä paljoa kertoilla. Haluan kuitenkin jakaa paluumatkan kokemukseni Tampereen Shasasta, jonne oli pakko päästä, kun kaupunkiin kerrankin pääsi.

Jyväskylän liikettähän olen hehkuttanut aiemminkin, lisäksi smoothiereseptejä olen varioinut omassa keittiössäni kerran, toisen jos kolmannenkin, mistä voinee päätellä, että kokemukseni ovat aina olleet varsin positiivisia. Hyväksi havaittu linja jatkui Tampereellakin, ja nälkäinen reissulainen joutui keskelle Suurta Valinnanvaikeutta mitä houkuttavampien tarjolla olleiden asioiden edessä. Onneksi välissä oli vitriini, muussa tapauksessa kieleni alle asuttautuneet Pavlovin koirat olisivat saattaneet saada ikävää jälkeä aikaan. 

Tampereen Shasa on mukavan tilava, ja myynnissä on erilaisten foodien, (teollisten) valmisraakasuklaiden ja muun asianmukaisen lisäksi siis omatekemiä raakapiiraita ja -suklaata, salaatteja lisukkeineen ja tietysti niitä smuuteja. Ryntäsin paikalle heti aamukymmeneltä, kun paikka avattiin, eikä tiskin takana hommissa ollut neito pahastunut, vaikka kuvasin paikan ympäri, puhuin varmasti sekavia vuorokauden valvomisen jälkeen enkä lopulta osannut millään päättää edes mitä tilaisin.

Venähtäneen mietinnän jälkeen sain tilattua kohtalaisen massiivisen ja suklaapitoisen aamiaisen, joka koostui Pelinainen-smoothiesta, piiraspalasta, suklaakonvehdista ja Jamaica-YogiTeasta. Mitä niistä voisi sanoa? Aivan taivaallista! Kaikki mahdolliset propsit, kuvaavampia sanoja en löydä. 

 Parisen viikkoa sitten täytyi palata jälleen tuon mahtavan smuutin pariin, joten soveltelin hieman kyseenalaisen muistini varassa jotain-sinne-päin -ohjeen. Näillä raaka-aineilla voi saada aikaan vain erinomaista.

Pelinainen
~ 1 dl cashew-pähkinöitä
½-1 banaani
3 viikunaa
1 rkl kaakaonibsejä
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl carobia
1 rkl macaa
½ rkl lucumaa
ripaus kanelia ja suolaa

Kävipä myös niin, että Mustikkatyttö antoi minulle tunnustuksen blogissaan, kiitokset tästä! "Tunnustuksen tehtäviin kuuluu kiittää tunnustuksen antanutta, vastata 10 kysymykseen ja jakaa tunnustusta eteenpäin 10 ihanaan blogiin sekä tiedottaa kyseenomaisia blogeja asiasta."

1. Suosikkiväri: Syksyn värikirjo, syvän punaisen sävyt, vihreä, ruskea.
2. Suosikkieläin: Kaikki :) Poimintoina vaikkapa ketut, liskot, pöllöt ja siilit.
3. Suosikkinumero: 23.
4. Suosikki alkoholiton juoma: Raikas vesi, hyvä tee & kahvi.
5. Facebook vai Twitter: Ei kumpikaan.
6. Intohimosi: Ruoka, luovuus.
7. Saada vai antaa lahja? Sekä että. Antaa.
8. Suosikkikuvio: Retrokuviot, hieroglyfit, riimut.
9. Suosikkiviikonpäivä: Friday I'm in Love ;) (suosikkipäivä joka päivä)
10. Suosikkikukka: Lilja ja auringonkukka.

En nyt laita tätä enää erikseen eteenpäin, sillä monen moni blogi ansaitsisi tunnustusta, vaan omistan tämän kaikille hyvinvoinnista, terveydestä, eettisistä valinnoista ja paremmasta huomisesta kiinnostuneille sekä niihin rakkaudella suhtautuville. Peace.

 
Pst, aiemman postaukseni kuva-arvoitus poiki yhden vastauksen, joka osui aivan oikeaan! :) Kuvassa siis tekeytymässä nokkosenjuuritinktuura. Miksikö? Siitä juttua myöhemmin, nyt petiin mars, aamulla pääsen kalevalaisen jäsenkorjaajan käsittelyyn, joka sattumoisin on setäni!

2 kommenttia:

  1. Olisi kiva lukea tarinasi liftausreissusta. Toivottavasti sellainen on tulossa!

    Liftari-Antti

    VastaaPoista
  2. Sellainen on tulossa ainakin kuvien muodossa jos ei muuta. Postaus vain on viivästynyt, sillä kuvat (jotka mielestäni ovat oleellinen osa tarinaa) ovat edelleen matkatoverini kamerassa.

    VastaaPoista