tiistai 27. syyskuuta 2011

Muistan jäätelökesän

Ulkona myrskyää: vesi ropisee ikkunaan ja tuuli paukuttaa kattopeltejä, mutta kaikessa raivokkuudessaan tällaisena syyssäänä olen voimakkaimmillani. Puita riepottelevat myrskyilmat ovat äärimmäisen energisoivia ja voimaannuttavia, aivan kuin tuo vihaisena puuskuva virta ottaisi syliinsä ja tunkeutuisi jokaiseen jäseneen ja soluun. 

Siirappirunolliset fiilistelyt sikseen, tulin nimittäin taikoneeksi kesän keittiöön - mansikkajäätelön muodossa. Voisin jopa sanoa, että yhtä hyvää ja näin autenttisesti eläimellistä versiota lähentelevää jäätelöä en ole syönytkään, mutta tästä lähtien taidan syödä vähän väliä. Täysin raaka ei tämä ohje ole, sillä käytin pehmeää luomutofua ja kookoskermaa, mutta ne voi aivan hyvin jättää pois tai korvata vaikkapa cashew-pähkinöistä tehdyllä tahnalla tai kermalla. Lisämakeuttajaa halutessaan voi lisätä pakastetun banaanin, hunajaa tai vaikkapa hippusen steviaa, mutta itse en kaivannut enempää makeutta.

Mansikkamyrsky
½ pehmeä avokado
noin 200 g jäisiä mansikoita
noin 100 g pehmeää tofua
loraus kookoskermaa
kourallinen gojeja
oksa minttua ja basilikaa
pikkusormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 reilu rkl lucumaa, tocoa ja lesitiiniä
1 tl macaa
½ tl vaniljaa ja kanelia
(jäinen banaani, steviaa tai hunajaa)

Liota goji-marjoja vähässä vedessä kymmenisen minuuttia. Laita kaikki ainekset blenderiin tocoa ja lesitiiniä lukuunottamatta, aja sileäksi, lisää loputkin ainekset ja blendaa vielä kermaiseksi. Halutessasi laita vielä hetkeksi pakastimeen, nauti kaakaonibsien kera.

2 kommenttia:

  1. Syksy♥

    Maistuuko tofu läpi tosta jätskistä? Tai no tuskin, jos on maustamatonta, mutta kysyvä ei tieltä eksy junou ;) Ältsiherkullisen näköstä jädeä!

    VastaaPoista
  2. Aina kantsii kysyä! ;) Mie en ainakaan maistanut sitä, tosin eihän tuo 100 grammaa kovin paljoa olekaan. Mansikoita ja muuta tulee kuitenkin sen verta enempi, että se tofun maku peittyy hyvin.

    VastaaPoista