tiistai 4. lokakuuta 2011

Eläinystävällistä

Tänään tiistaina 4.10. alkoi järjestyksessään 62. Eläinten Viikko, jolloin tarkoituksena on kiinnittää huomiota eläinten hyvinvointiin sekä eläinten oikeuksiin. Jokainen vaikuttaa valinnoillaan, ilman, että tarvitsisi ryhtyä raivovegaaniksi ja kääntää koko tähänastista elintapaansa ympäri, vaan suuret asiat lähtevät pienistä osasista. Yksikin kasvisateria, eläinkokeeton kosmetiikkavalinta tai henkilöauton sijaan pyörällä kuljettu työmatka on eteenpäin. Toisaalta kannattaahan vaikkapa ystäviään muistaa muulloinkin kuin helmikuussa Ystävänpäivänä, joten eläimienkin puolesta soisi toimia ihan jokaisena vuodenpäivänä - ei se vaikeaa niin ole.
Eläinsuojeluliitto Animalia kampanjoi Eläinten viikolla eläinystävällisen kuluttamisen puolesta muun muassa tänään avatun Vapauta valinnoilla -verkkosivun avulla. Voisi jopa sanoa, että tämän helpommaksi kuluttamisen kääntäminen eläinystävällisempään suuntaan ei voi mennä! Sivuilla on paljon mielenkiintoista asiaa niin kosmetiikasta, matkailusta kuin ruoastakin - katsokaa nyt edes reseptit (ja kokeilkaa esim. jokaista vuorollaan. Tai ainakin herkkuleivoksia!). Teeman mukaisia reseptejä on liikkeellä enemmänkin, muun muassa Outilla ja Kamomillan konditoriassa. Minä tuon korteni kekoon iskemällä pöytään ehkä maailman helpoimmat suklaakeksit, joista puolet katosi pelliltä vaivihkaa siipan suuhun, toinen puoli seuraavana päivänä kestitessäni muuta perhettä. 

Suklaiset kaurakeksit (noin 10 isoa keksiä)
2½ dl luomukaurahiutaleita
½ dl (palmu- tai inkkari)sokeria
1 dl luomuspelttijauhoja (hienoja)
1 tl leivinjauhetta
½ tl aitovaniljaa
½ dl sulaa kookosöljyä
(~½ dl vettä)

 vegaanista tummaa suklaata (käytin 70%)

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy ja sekoita kuiviin aineisiin. Mikäli taikina on kovin kuivaa lisää hiljalleen vettä niin, että saat suunnilleen kasassa pysyvää taikinaa. Lado ruokalusikalla pellille kasoja, litistä ja muotoile käsin reunat tasaisiksi. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Paistoaikana paloittele suklaata niin, että jokaista keksiä varten on yksi pala. Kun keksit ovat paistuneet, ota ne uunista ja laita jokaisen keksin päälle suklaapala, odota hetki ja levitä sulava suklaa sormella keksin päälle. Jäähdytä ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti