keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tofu-cashewpihvejä lohkoperunoilla

Pientä hiljaiseloa havaittavissa, mutta minkäs teet kun koneelle istahtaessa oman tekstin tuottaminen vielä oppimispäiväkirjojen ja esseiden jälkeen tuntuu hieman nihkeältä. Niin kiinnostavia aiheita kuin on ollutkin, huomenna alkava syysloma tuntuu kuitenkin helpotukselta. Tässä postauksessa esiintyy Chocochilistä aikanaan bongatut tofu-cashewpihvit, joilla tutustutin siippani kasvisruokiin ensimmäistä kertaa - hyvällä menestyksellä. Kuten tuolloin reilut kaksi vuotta sitten, tarjottiin pihvit tälläkin kertaa asialla, jota harvemmin enää lautaseltani löytyy: uunissa käristetyillä lohkoperunoilla. Joku sanoisi äijäruoaksi. Pihvien ohje on hieman muunneltu versio alkuperäisestä, sillä tässä taloudessa ruokaa tehdään yleensä seuraavienkin päivien varalle, joten satsista tulee ateriat joko neljälle kertasyöjälle tai kahdelle seuraavallekin päivälle. 
Tofu-cashewpähkinäpiffit (9-10 isoa pihviä)
2 dl cashewpähkinöitä
2 pkt (yhteensä n. 500g) maustamatonta tai marinoitua tofua
1 iso tai 2 pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl spelttijauhoja
loraus hyvää öljyä
1 tl suolaa
reippaasti musta- ja valkopippuria

Laita uuni lämpeämään 225-asteeseen. Jauha cashewpähkinät blenderillä tai monitoimikoneella ja murenna tofu haarukalla, kippaa molemmat suureen kulhoon. Lisää jauhot, öljy ja mausteet. Sekoita kaikki aineet hyvin yhteen, kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon hienoksi silputut sipulit. Muotoile massasta pihvejä leivinpaperille uunipellille ja paista uunin keskitasolla kullanruskeiksi.
Lohkoperunoita varten kannattaa varata ainakin kaksi perunaa per syöjä, mieluusti enemmänkin. Perunat pestään hyvin, lohkotaan kulhoon, jossa päälle kaadetaan reilusti hyvää öljyä. Paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 20 min, tai kunnes ovat sopivan kypsiä. Uunittamisen jälkeen päälle heitetään suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja mitä mausteita haluaa. 
Äärimmäisen helppo kastike pihveille syntyy seuraavasti:
Laita kattilaan 2 desiä soija- tai kaurakermaa (sitä ruuanlaittoon tarkoitettua), kuumenna koko ajan sekoittaen. Sekoita juomalasissa 2 rkl vehnäjauhoja ja 3 rkl vettä, kaada kattilaan ja jatka sekoittamista niin, että seos sakenee. Mausta suolalla, murskatulla viherpippurilla, musta- ja valkopippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti