lauantai 5. marraskuuta 2011

Raakalaismaisen kiireiset eväät

Olen jumahtanut. Jos pitäisi valita kaksi asiaa, joita söisin loppuelämäni ne olisivat nämä kaksi smoothieta: vihreä ja oranssi. Yliopistokurssien aikataulut onneksi pakottivat keksimään jotain muutakin vatsantäytettä, sillä on kai ihan tarpeenkin syödä monipuolisesti eri aineksia ja jopa eri muodossa. Olen tottunut eväiden roudaamiseen ja mussuttamiseen luentojen välillä, sillä syystä tai toisesta ruokalan safkat ei oikein laatunsa puolesta houkuttele. Itse asiassa koko kolmivuotisen opiskelijaurani aikana ruokalasyömiskerrat on laskettavissa yhden käden sormilla, eväitä sen sijaan olen kuljettanut mukana kymmeniä kertoja. Ennen laukussa kulki aina runsastäytteinen eväsleipä pitäen sisällään tofua, salaattia, avokadoa, tahinia tai hummusta ja aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta raakalaistuneena sitä on alkanut etsiä hieman erilaisia vaihtoehtoja. En väitä, etteikö tukeva smoothie kävisi eväänä, mutta päädyin kuitenkin ruokaisaan salaattiin. Kaipasin salaattiin monipuolisuutta, joten sekaan lensi niin hedelmää, rusinaa, siemeniä kuin mustapippuriakin perus salaattiainesten kaveriksi. Ruokaisuutta tuovat idut ja avokadosta soseutettu yksinkertainen kastike, jonka kuitenkin kuljetin mukana erillisessä lasipurkissa, sillä jotenkin ajatus päivän ajan muhineesta salaatti+kastike-seoksesta ei tuntunut hyvältä. Mmm, tämä toimi!


Salaattia voi varioida mielensä mukaan, mutta minulla oli tässä:
tammenlehvää ja persiljaa
porkkanaa ja kaalta raastettuna
persimonia
linssin ituja
paprikaa
kurkkua
rusinoita
tomaatti
runsaasti rouhittua mustapippuria
extrana hampunsiemeniä

Avokadokastikkeeseen tuli:
½ avokado, ripaus suolaa, noin 1 rkl sitruunamehua ja extrana 1 tl hamppuproteiinia sekä spirulinaa (käytä tässä vain jos olet tottunut makuun).

Kun opistopäivä saattaa venyä jopa yhdeksäntuntiseksi, on välitunneilla mukava napata teen tai reilun kaupan kahvin kaveriksi raakapatukkaa :)


Pakko vielä hehkuttaa tuota keraamista termosmukiani! Loistava keksintö minunlaiselleni kuumajuomanatsille, joka haluaa juoda sen juoman kuumana ja mielellään kuljettaa vilkkaasta kahviosta jonnekin hieman rauhallisempaankin paikkaan. Ei polta sormia eikä läiky käsille! 


Näillä eväillä raakailijakin jaksaa :) 

Extralisäys pst, vuodenpäivän ajankohtaisin elokuva _joka_kannattaa_katsoa:
"Remember remember the fifth of November..."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti