tiistai 1. marraskuuta 2011

No sitä punaista juurta

Lupaan, tämä on viimeinen punajuuriohje ainakin vähään aikaan! Joka syksy taidan löytää kyseisen juureksen uudelleen, sillä se maistuu aina vain. Sosekeitot tekevät kunniaa niin monelle raaka-aineelle vaivatta, eikä punajuuri ole poikkeus. Ja minkä värin se ruualle antaakaan! (Pst, joudun ehkä sittenkin perumaan lupaukseni, kun Katja postasi tämän ihanan ohjeen!)

Koska monesti punajuurikeitokset tarjotaan smetanan tai muun vastaavan hapatetun maitohärdellin kera, pyöräytin tofusta ja soijajugurtista pehmeän, lusikoitavan soseen, joka sopi keiton kylkeen mainiosti.
Punajuurisosekeitto (kahdelle)
1 iso tai 2 pientä punajuurta
1 peruna
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 dl kookosmaitoa tai -kermaa
suolaa, musta- ja valkopippuria
vettä

Kuori ja pilko punajuuret, peruna ja sipulit. Laita punajuuret ja sipulit kattilaan, lisää vettä niin, etteivät ainekset aivan peity ja keitä noin 30-35 minuuttia, sekoita välillä. Lisää perunat ja keitä vielä noin 20 minuuttia tai niin, että niin punajuuret kuin perunatkin ovat kypsiä. Lisää kookoskerma ja soseuta keitto samettiseksi. Lisää lopuksi mausteet, tarjoa tofu-jugu-seoksen kera.

Jufu
noin 100 g pehmeää tofua
1-2 rkl maustamatonta soijajugurttia
ripaus suolaa

Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Nyt on eka sun resepti kokeiltu!
    Aivan ihanaa sosekeittoa tuli!
    Tätä teen varmasti toistekin!
    Punajuuresta saa niin kaikkea kivaa!

    Antti!

    VastaaPoista
  2. Hei mahtavaa kuulla onnistuneesta kokeilusta! :) Punajuuri on niin monikäyttöinen ja huipun värinen, että sitä on aina ilo käyttää kaikenlaisissa ruuissa.

    VastaaPoista