perjantai 18. marraskuuta 2011

Palsternakkaa norissa

Olikin lopulta onni onnettomuudessa, että jouduin (tai sain) tutustumaan juureshaasteen myötä palsternakkaan. Siitähän on vaikka mihin! Esimerkiksi allaoleviin norirulliin, joihin juures upposi mainiosti sekaan. Minä käytin täytteeseen keitettyä quinoaa, mutta sen voi aivan hyvin idättääkin, jolloin resepti on täysin raaka. Sushiksi tätä en uskalla sanoa, sillä se saattaisi olla jollekin pyhäinhäväistys, mutta vaikutteet ovat kai selvät :)

Palsternakka-norirullat 
kahdelle

noin 3-4 noriarkkia (luomu, raaka)

1 dl quinoaa (luomu)
1 isohko luomupalsternakka
1 rkl hyvää öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa

Haluamiasi täytteitä, minä käytin
kurkkua, paprikaa, avokadoa ja aurinkokuivattua tomaattia (ei öljyyn säilöttyjä vaan kuivattuja)
Tarjoiluun luomusoijakastiketta

Keitä tai idätä quinoaa (keittämiseen noin 1,5-2 dl vettä, noin 20 min, jäähdytä). Kuori ja raasta palsternakka karheaksi raasteeksi. Lisää raaste, öljy, etikka ja suola quinoan sekaan. Viipaloi kasvikset ohuiksi tikuiksi.
Kostuta puolet norilevystä (käytin aurinkotomaattien liotusvettä) ja levitä quinoaseosta päälle (huom, siis vain puoleen väliin levyä). Paina lusikalla hieman tiiviimmäksi ja asettele mieleisiä täytteitä riviksi. Kostuta loppupuolikin levystä ja rullaa mahdollisimman tiiviiksi pötköksi. Leikkaa paloiksi. Toista niin kauan kuin täytteitä riittää. Tarjoile lisänä luomusoijakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti