sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Raakariisiä soosseineen

Kun kelit kylmenee, ruualta vaaditaan lämmittävyyttä. Chili ja kurkuma ovat erinomaisia talvimausteita lämmittävien ominaisuuksiensa vuoksi ja mihinpä ne uppoaisivatkaan paremmin kuin tomaattipohjaiseen ruokaan. Tomaatit eivät näillä leveyksillä ole enää ekologisinta ruokaa, joten en niitä moneen kuukauteen ole kaupasta ostanut, mutta se mikä kaupoilta jää yli saattaa löytää tiensä tähän keittiöön. Tämä simppeli pöperö on hyvin täyttävää ja lämmittävää sekä ehdottomasti ravitsevampaa kuin kypsennetty versionsa.


Raw Chili sin Carne kahdelle
1 punainen paprika
2 tomaattia
3 aurinkokuivattua tomaattia
1 taateli
0,5 dl auringonkukansiemeniä liotettuna
kourallinen saksanpähkinöitä liotettuna ja kuivattuna
0,25 dl kaakaonibsejä
1 valkosipulin kynsi
noin 1 cm:n pituinen pätkä tuoretta chiliä (tai maun mukaan)
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl tuoretta inkivääriä
1 tl juustokuminaa
hyvää suolaa, mustapippuria (maun mukaan)

Puolita paprika ja poista siemenet. Poista chilistä siemenet. Soseuta/blendaa puolikas paprika, tuoreet tomaatit, 2 aurinkokuivattua tomaattia, auringonkukansiemenet, taateli, nibsit ja mausteet. Pilko paprikan toinen puolikas kuutioiksi, silppua aurinkotomaatti ja rouhi saksanpähkinät karkeaksi. Lisää soossin sekaan ja sekoita käsin. Tarjoa kukkakaaliriisin kanssa.

Kukkakaaliriisi kahdelle
noin 2 dl kukkakaalia pilkottuna
1 dl cashewpähkinöitä liotettuna (ja kuivattuna)

Blendaa kaali ja pähkinät rouheeksi, varo blendaamasta liikaa, ettei tule muussia riisin sijaan (toki muussikin sopisi lisukkeeksi).

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen kuuloinen kastikeresepti! Hauska lisä noi kaakaonibsit. Tää on pakko laittaa ylös ja testailla!! :)

    VastaaPoista
  2. Nibsit tuo kastikkeeseen mukavaa särmää ja rouheutta, mikäli jättää sattumia sekaan! Testaa ihmeessä ja raportoi kans sitten miten onnistui :)

    VastaaPoista