torstai 1. joulukuuta 2011

Salaatin voimalla pakkasia kohti

Voi itku tätä kuvien laatua!
Joulukuu, tervetuloa!

Pakkasten tultua useilla on hankaluuksia pitäytyä edes puoliksi raakaravinnossa, kun eihän nyt salaatti lämmitä tai pidä nälkää. Tämän, tahallaan kärkevän, väitteen totuusarvo on helposti kumottavissa, sillä se edellyttää vain, että taitaa pienen sievän kikan: mausteet. Vilukissan on syytä päivittää maustehyllynsä talven lähestyessä, sillä oikeilla aineksilla viimastakin selviää - kurkuma, pippurit, chili, inkivääri ja valkosipuli lämmittää sisältä varmasti kenet tahansa. Raakaruokakaan ei enää jätä ketään kylmäksi! Sen todistaa allaoleva salaatti.

Viikunasalaatti helpolla kastikkeella (yhdelle)
nippu mieleistä salaattia
2-3 tuoretta viikunaa
1 avokado
pätkä kurkkua
tuoretta persiljaa
1 dl raakaoliiveja
pieni pätkä raastettua inkivääriä (sietokyvyn mukaan)
kourallinen ituja (tähän hätään käytin keitettyjä papuja)
kourallinen liotettuja saksanpähkinöitä
hapankaalta ja valkosipulia (jos tykkää)
rouhittua mustapippuria

Pese viikunat, huuhtele salaatit. Revi salaatti ja persilja käsin (veitsellä leikkaaminen kitkeröittää!) lautaselle, viipaloi viikunat ja lado loputkin ainekset sekaan. Rouhi päälle mustapippuria, raasta lopuksi sietokyvyn mukaan inkivääriä päälle. Tarjoa kastikkeen kera:

½ dl lempiöljyä
ripaus hyvää suolaa
½ limen mehu
2 tl luomubalsamiviinietikkaa
1 tl juoksevaa luomuhunajaa/agavea

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada salaattikeon päälle.


Kylmän torjunnassa kannattaa muistaa myös yrttiteet, villasukat ja liikunta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti