sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Simppeli puolukkasmoothie ja arvonnan voittajat

Toimivia smoothiereseptejähän ei voi olla koskaan liikaa, eihän? Siinä vaiheessa kun huomaa toistavansa samoja kaavoja blenderin sisältöä ladattaessa on korkea aika havahtua ja tehdä radikaali päätös muutoksesta. No, todellisuudessa päätös ei ehkä ole radikaali tai edes suuri, mutta se saattaa herättää makunystyröitä aivan uudella tavalla eloon. Jäisen kohmea, puolukkainen smoothie ei ehkä aluksi houkuttele näin talvisin, mutta itse ainakin kaipaan jotain viilentävää esimerkiksi urheilun jälkeen. Tämä smoothie on yksinkertainen, mutta maultaan valtavan moniulotteinen: hapanta puolukkaa, lempeää kookosta, kirpeää viinimarjaa, jäinen banaani yhdistettynä lämmittäviin mausteisiin.


 Viilentävä puolukka
noin 1,5 dl puolukkaa
kourallinen punaherukkaa
1 pakastettu banaani
noin 1 dl kookosmaitoa tai -kermaa
ripaus kanelia ja vaniljaa
(sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä, jos haluaa)
pikkuripaus suolaa
kourallinen mieleistä vihreää (käytin romainea ja sellerinvarren)
(hifiversioon kourallinen gojimarjoja, riisiprodea, tocoa ja lesitiiniä)

Blendaa samettiseksi, lisää vettä tarpeen mukaan. Nauti!

Sitten varsinaiseen asiaan, eli arvonnan voittajiin! Neljäntoista osallistujan joukosta lakista nousi Jenna-Johannan ja annikan arpaliput virallisen valvojan tarkkaavaisen katseen seuratessa. Onnea voittajille (laitoin teille sähköpostia!) ja mahtavaa joulun odotusta kaikille osallistujille ja osallistumattomille!

Virallinen valvoja

2 kommenttia:

  1. Ooh, mukavaa, ehkä ensimmäinen blogiarvontavoittoni! Ja Virallinen Valvoja on varmasti suloisin omassa ammattikunnassaan. ;)

    Olen todella, todella kaavoihin kangistunut aamusmoothiedeni suhteen, mutta se helpottaa nopeaa suoriutumista aamupalan valmistamisesta, jolloin aikaa jää syömiselle ja lehden lukemiselle. Vois sitä ehkä joskus vähän kokeilla jotain uuttakin, vaikka viikonloppuaamuna.

    VastaaPoista
  2. On totta, että rutiinit säästävät aikaa ja siinä mielessä ne ovatkin hyvä juttu. Itteäni alkaa välillä vain häiritsemään, jos huomaan syöneeni jotain samaa (esimerkiksi smoothieta) viikkotolkulla. Uudet kokeilut ovat aina tervetullutta vaihtelua :)

    VastaaPoista