torstai 22. joulukuuta 2011

Talvinen kahvijuoma

Rakastan erilaisia kahvijuomia lukuisine variaatioineen ja maitovaahtokuorrutuksineen, tai jos oikein herkuttaa, vaikkapa vaahdotetulla kookoskermalla. Näin talven hiivittyä ja joulun alla sekoitan kahvipuruihin usein hieman kanelia, neilikkaa ja kaardemummaa, sekä ripautan suoraan pannuun hyppysellisen aitovaniljaa. Nautinnon määrä on sanoinkuvaamaton, kunhan muistaa pitää kahvinkulutuksen kohtuudessa. Kahvi ja kofeiini on todellakin niitä asioita, joissa Laatu korvaa määrän ja kun kerran on päässyt hyvän tummapaahtoisen luomukahvin makuun alkaa perusvaaleapaahtoiset maistua vähintäänkin kuralta.
Café Latte (maidoton, yhdelle)

1/3 kp vahvaa, hyvää kahvia (maustettuna kanelilla ym, jos haluaa)
1/3 kp luomusoijajuomaa
1/3 kp soijajuomavaahtoa
ripaus vaniljaa ja palmusokeria/hunajaa/agavea

Keitä kahvi vahvaksi. Laita kattilaan noin kupillinen luomusoijajuomaa, vaniljaa ja ripaus makeutusta ja kuumenna koko ajan vatkaten joko käsivispilällä, maidonvaahdottimella tai vaikkapa sauvasekoittimella (minulla ainakaan yleensä kaikki ei vaahtoudu, joten samasta kattilasta tulee tuo kolmasosa juomaa). Kaada lasiin/mukiin soijajuoma sekä vaahto ja kaada varovasti päälle kahvi lusikan avulla niin, että se valuu lusikalta hiljalleen norona vaahdon alle. Nauti vaikkapa mutakakun kera ;)

Vinkki: Soijamaidoista parhaimman vaahdottumisominaisuuden omaavat ne, joiden proteiinipitoisuus on suurempi, eli toisinsanoen ne, joissa on eniten soijaa (ja vähemmän sokeria ja vettä). Rainbown luomusoijajuoma on siis yksi parhaita tähän tarkoitukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti