keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Lämmittävää pakuria

Tähän vuodenaikaan kun hanget hipovat ikkunanpieliä ja kirpakka ulkoilma huurtaa ripset, löydän usein itseni haaveilemasta talviunille käpertymisestä karhujen, siilien ja muiden unisten eläinten tapaan. Sängyn sekä peiton pehmeys ja lämpö vetävät aamuisin puoleensa niin paljon lujemmin kuin niiden ulkopuolella olevan maailman kovuus ja kylmyys. Melankoliaan ei kuitenkaan ole vaipuminen, sillä pakkaspäivien valkeus on mitä kauneinta ulkoiluaikaa ja ollaanhan sitä jo voiton puolella: joko olette huomanneet miten paljon päivät ovat jo pidenneet? 

Aamun vilpoisuus tai ulkoilun kohmettamat sormet lämpenevät kaakaolla, joka on valmistettu hurjan ravitsevista aineksista terveysguru David Wolfen ohjetta mukaillen. Kotikeittiössä ei oikeastaan ole yhtä ja samaa reseptiä tälle juomalle (joka on saanut nimekseen Wolfe, alkuperäislähdettä kunnioittaen), vaan se vaihtelee tarpeen mukaan - milloin sisältäen tulisuutta, milloin hamppuproteiinia, milloin mitäkin. Mittasuhteetkin vaihtelevat, mutta kokeilemalla löydät omasi.


Wolfe (reilu annos)
pakuriteetä (neljästä desistä jopa litraan, oman maun mukaan)
0,75 - 1dl cashew-pähkinöitä liotettuna
2rkl kaakaojauhetta (tai puolet carob-jauhetta)
1rkl kaakaonibseja
1 rkl goji-marjoja
1rkl kookosöljyä
1rkl macaa
1rkl lucumaa
1rkl hunajaa
ripaus kanelia ja muskottipähkinää
vaniljaa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja lisää lopuksi lämmin pakuritee. Blendaa ja nauti! 
Mikäli käytössäsi ei ole hyvin tehokasta blenderiä, suosittelen soseuttamaan ensiksi liotetut pähkinät, nibsit ja gojit sauvasekoittimella ja vasta sitten blendaamaan. Toki juoma onnistuu myös pelkästään sauvasekoittimella.

6 kommenttia:

  1. Slurpsis! Hyvän kuuloisia nämä sinun pakuriohjeesi. Muutenkin oli tosi mukava lukea näitä vanhempia reseptejäsi ja löytää sieltä taas uusia ihania inspiraatioita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä nimenomainen resepti on kyllä vakiokäytössä! Olen myös huomannut, että kannattaa selailla blogien vanhempiakin ohjeita, aina löytää jotain jännää ja kokeilemisen arvoista :) Tsemppiä pakurikokeiluihin!

      Poista
  2. Tämä on kiuin oma pakurijuomani, jonka teen useita siemen-ja/tai pähkinämaitoja yhdistäen, myös ilman.
    Mausteita ja supereitakin vaihtelen mieleni mukaisesti, oon varmaan lukenut täältä tai Wolfen sivuilta alunperin ohjeen, kun niin samanlaisia ovat, herkkua <3 Lumi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä juomasta liikkuu varmaan monenlaisia versioita muidenkin kotikeittiöissä. Se onkin kaiken ruuanlaiton juju: vaihtelu ja monipuolisuus! Usein laitan tähänkin tujauksen cayennepippuria ja kardemummaa, niillä ainakin keho lämpenee! :)

      Poista
  3. Eksyin tekemään google+-tiliä itselleni, kun piti kommentoida, vaikka olisihan tuota voinut nimettömänäkin...no asiaan: Loistava ohje! Testattiin tänään ja tehdään uudestaankin (tuunausideoita on jo mielessä). Kaikkia aineksia ei tosin ollut, mutta tärkeimmät maut taisi tulla joukkoon. Tuumailin jotta vähän minttulikööriä sekaan, niin olisi astetta terveellisempi minttukaakao :D Vaan päätin tällä kertaa pysyä holittomassa linjassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Liisa, mahtavaa kuulla, että resepti toimii muidenkin mielestä! :) Aina voi ja kannattaakin tuunailla hieman ohjeita, sitä kautta monesti löytyykin uusia lemppariruokia. Kaikki ainekset tosiaan eivät ole välttämättömiä, jo pakurilla, pähkinöillä ja kaakaolla pääsee pitkälle :) Minttulikööri kuulostaa hyvältä lisältä! Olen muistaakseni käyttänyt piparminttuöljyä joskus muutaman tipan, toimii niinkin :)

      Poista