keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Mausteinen tofu-porkkanakeitto

Chilin, inkiväärin ja kookoksen liitto on pettämätön ja harmoninen, sillä kookoksen pehmeys tasapainottaa tulisten mausteiden särmikkyyttä aikaansaaden lempeän maun. Seuraava keitto on helppoakin helpompi arkiruoka, mutta mausteidensa ansiosta vienosti eksoottinen ja lämmittävä.

Kookoksinen tofu-porkkanakeitto  
kahdelle

2 - 3 porkkanaa
1 pkt (250 g) maustamatonta luomutofua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala tuoretta inkivääriä
pätkä tuoretta chiliä tai vastaava määrä jauhettuna
0,5 tl kurkumaa
musta- ja valkopippuria
suolaa
1 rkl kookosöljyä
2 dl kookosmaitoa
noin 2 dl vettä

Silppua sipulit ja chili. Kuori ja silppua inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat, kuutioi tofu. Sulata kookosöljy kattilassa ja kuullota sipuleita, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa hetki. Lisää porkkanat ja kuullota pari minuuttia. Lisää sitten vesi ja keitä porkkanat kypsiksi. Lisää tofu, suolaa ja pippuria sekä lopuksi kookosmaito, maista ja lisää mausteita jos tarvii. Kuumenna vielä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti