sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Porkkana-appelsiinineliöt

  Appelsiineja ja Hunajaa -blogissa leivottiin jokunen aika sitten ihania appelsiini-porkkana-inkiväärineliöitä, jotka pitivät jo nimessään sisällään lempismoothieainekseni. Appelsiinin, porkkanan ja inkiväärin liitto on missä tahansa yhteydessä toimiva, joten pitihän noita neliöitä kokeilla itsekin.

En aivan noudattanut alkuperäistä ohjetta, vaan käytin aineksia, joita kaapeista löysin. Lopputuloksessa ei kuitenkaan ole moittimista. Nämä ihanan aurinkoiset raakakeksit ovat parhaimmillaan hyvän teen seurana.

 Aurinkoneliöt

3 porkkanaa
noin 2-3 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
1 luomuappelsiini kuorineen ja mehuineen
1 dl idätetyistä tattareista jauhettua jauhoa
1 dl mantelimaidon tekemisestä jäänyttä massaa
1/2 dl kookosjauhoa
1 rkl (avokado)öljyä
3/4 tl psyllium-jauhetta
1/2 dl vettä
ripaus kanelia
mieleistä makeutusta (käytin teelusikan kärjellisen steviaa ja 1 tl hunajaa)

Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri hienoksi raasteeksi. Purista appelsiinista mehut ja raasta kuori. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään, halutessasi tasaista massaa käytä blenderissä, ja levitä taikina kuivurille tai leivinpaperille uunipellille noin 1/2 - 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Vedä taikinapyörällä tai veitsellä levy neliöiksi. Kuivata yön yli (uuninluukku raollaa, pienin mahdollinen lämpö), käännä neliöt ja kuivattele hieman lisää niin, että saat mieluisen rakenteen, joko rapeita tai hieman pehmeitä keksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti