keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pientä mainontaa: Kofeiinikomppania

Vegaanin näkökulmasta kahviloiden tarjonnassa olisi petrattavaa (ainakin täällä peräpohjolan Oulussa). Tottahan tilanne on parantunut muutaman vuoden takaisesta, sillä ainakin kolmesta kahvilasta saa kahvijuomat kasvimaitoon tehtynä, jota toki tällainen cappucino- ja lattehirmu kiittää kumartaen, mutta tarjonnasta tahtoo puuttua eläimettömät purtavat. Yksi kahvila on kuitenkin ottanut harppauksen eteenpäin, sillä...

Kofeiinikomppania tarjoaa nykyisin myös raakaherkkuja

Kofeiinikomppania on pieni, valloittava teehuone Oulun keskustassa, Pakkahuoneenkatu viidessä (siinä Levy-äxän entisellä paikalla), josta niin ravintovalistunut raakailija kuin pullakahvinkin ystävä löytää mieleistänsä juotavaa kera herkullisen suupalan. Paikan päältä löytää huikeat määrät erilaisia teelaatuja ja kahveja oheistarvikkeineen, ja sympaattisen pikkuinen teehuone ylentää varmasti mieltä, vaikka päivä olisi alkanutkin väärällä jalalla nousten. 

Kahvijuomat saa soijajuomaan tehtynä, mutta myös luomuna, mikä on jo vallankumouksellisen hienoa, ja vitriinistä löytää usein vegaanista suklaakakkua, mutta tätä nykyä myös raakakakkua! Raakakakut ovat eläimettömiä, luomuja, gluteenittomia ja makeutettu luonnon omilla makeisilla, kuten (kuiva)hedelmillä, agavella ja/tai stevialla. hand-made by allekirjoittanut.

(Kuvat Kofeiinikomppanian facebook-sivuilta.)

11 kommenttia:

 1. Minäkin suosittelen paikkaa kaikille! Täytyypä yrittää päästä maistamaan raakakakkuasi. Osaatko sanoa, onko sitä jatkuvasti tarjolla vai jonain tietyinä aikoina?

  VastaaPoista
 2. Suunnitelmien mukaan sitä pitäisi olla jatkuvasti tarjolla, parin viikon välein tai tarpeen mukaan käyn pyöräyttämässä lisää. Käyhän toki ja jaa kokemuksestasi :)

  VastaaPoista
 3. Hei taas! Kävin tänään maistamassa kuningatarkakkuasi. Tykkäsin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että pidit! :) Kävinkin tänään täydentämässä tarjontaa tryffelipalleroilla ja uudella kakulla.

   Poista
 4. Voihan hitsi! Saapa nähä saisinko vieraat huomenna kaupunkikierroksella käymään kahvilassa.
  Ihan uus tuttavuus myös mulle! Kiva, kiva! Ihana ko löytyy jotain tämmöistä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Anu! Suosittelen vierailemaan kahvilassa, ihanan hellyyttävä ja lämmin paikka :) Raakakakut menevät kuin kuumille kiville - toivotaan, että niitä olisi vielä huomenna jäljellä.

   Poista
 5. Nytpä tiedän mihin suunnata ensimmäiseksi kun muuttolaatikot on purettu ensi syksynä! :) Löytyykö Oulusta muita vegaanille sopivia käymisen arvoisia ruokapaikkoja tai kahviloita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onnea jo ennakkoon muuttohommiin! Alla olevan linkin takaa löytyy joitain kokemuksiani Oulun ravintoloista:
   http://aistitasolla.blogspot.com/search/label/ravintolat%20ja%20kahvilat

   Useista ruokapaikoista kyllä saa vegaanistakin ruokaa, mutta monesti suositellaan ennakkoilmoitusta erityisruokavaliosta. Monista kahviloista saa jo maidon tilalta soijajuomaa :) Aivan täysin kasvisruokaa tarjoava ruokalakin löytyy, Kasvisruokala Etra, ja siitä olen kirjoittanut enemmän tähän tekstiin:
   http://aistitasolla.blogspot.com/2011/10/haarukassa-kasvisruokala-etra.html

   Poista
 6. Kiitos! En malttas enää muuttoa oottaakaan kun Oulu on niin ihana kaupunki. Ja eiköhän sieltä siis ruokapaikkojakin löydy, silloin harvoin kun raskin opiskeliabudjetillani käydä ulkona syömässä :)

  VastaaPoista
 7. Noniin, minäkin pääsen Ouluun vihdoin! Ensi torstaina tullaan äipän kanssa kaffille, toivottavasti ois kakkua. Satutko olemaan itse paikalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiva kuulla! :) Torstaina pitäisi olla kyllä kakkua tarjolla. En mahda olla paikalla tuolloin, kun torstaina on muuta sovittua menoa. Toivottavasti tulee ihana Oulun reissu!

   Poista