tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivän suklaafondantit

Let it flow

Tällä kertaa en lähde paasaamaan siitä, miten kieroutunut ja ällöttävä vaaleanpunainen rahastusjuhla ystävänpäivästäkin on saatu aikaan, vaan tyydyn toteamaan, että hyvä syy leipoa ja herkutella se ainakin on (ihan kuin helmikuulla ei jo muutenkin niitä syitä olisi riittämiin). Esimerkiksi näitä erittäin hyviä fondantteja, joiden sisään on vangittu sulaa rakkautta, joka sinun on tulema vapauttaa virtaamaan suuhusi ja vähän lautasellekin. 

Suklaafondant  
(noin 8 leivosta riippuen vuoasta)

Taikina:
50 g rasvaa (kookosöljyä/margariinia tms.)
100 g tummaa suklaata
2 dl soijamaitoa
2 rkl vahvaa kahvia
1 dl intiaanisokeria
3,5 dl jauhoja (esim. hienoja spelttijauhoja)
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria 
ripaus suolaa

Suklaatäyte:
0,5 dl kaurakermaa
75 g tummaa suklaata

 Tee ensin täyte: Kuumenna kattilassa kaurakerma. Paloittele suklaa kerman joukkoon, ota kattila pois levyltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä. Täytteen olisi hyvä olla vähän kiinteytynyt leivoksia täytettäessä.
Tee seuraavaksi taikina: Sulata margariini kattilassa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää maito ja kahvi ja sekoita. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Laita leivosvuoat valmiiksi: Silikonisille vuoille ei tarvitse tehdä mitään. Jos käytät metallista muffinipeltiä, laita koloihin joko paperivuoat tai silikoniset vuoat tai voitele kolot. Nosta taikinaa kuhunkin koloon ensin ruokalusikallisen verran, sitten reilu teelusikallinen täytettä ja jaa sitten loput taikinat täytteen päälle. Paista 200 asteessa vesihauteessa: Laita muffinipelti syvälle uunipellille ja kaada uunipellille vettä.
Paista leivoksia noin 20 minuuttia.

Tarjoa leivos lämpimänä suoraan uunista tai lämmitettynä, jolloin leivoksen sisus on sulaa suklaata. Tarjoa lisänä vadelmia ja kaurakermavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Oi, täälläkin on tosiaan herkuteltu suklaafondanteilla :) Tosi hyvältä näyttää! Väri on paljon parempi kuin minun tuotoksissani... Ja pintakin tasaisempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä herkullisia, ehkä vähän övereitä minun makuuni tosin. Mikähän tuohon väriin olisi vaikuttanut.. Käytin intiaanisokeria tomusokerin sijaan, joka ainakin on tummempaa, mutta ei kai se niin merkittävästi voi vaikuttaa lopputulokseen.

      Poista