sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äiti ♥

Äiti 18-vuotiaana
Minulla on maailman paras äiti. Välimme ovat hyvin läheiset ja hän on ehdottomasti elämäni tärkeimpiä henkilöitä. Olen yleensäkin äärettömän kiitollinen perheestäni, joka on maailman lämpimin ja hyväksyvin. On harmillista, kun viime aikoina en ole ehtinyt käymään kotikotona äidin, pikkusiskon ja suloisen Sara-koiran luona niin usein, mutta kesä onneksi korjaa tilanteen.

Äitienpäivänä piti tietysti muistaa emoa, joten vein kotiin raakoja leivoksia. Reseptilähteenä toimi tälläkin kertaa Keittiökameleontti, kun oli korkea aika keksiä käyttöä aurinkokuivatuille banaaneille, joita olin joltain viimevuotiselta Jyväskyläreissultani hamstrannut, ja jotka löysin viime viikolla kaapista avaamattomana. "Yllätys."

Mutta miten ihania pikkukakkusia nämä olivatkaan! Banaanin suurystävänä nämä olivat suoraan taivaasta, ja muukin pöytäseurue vain myhäili tyytyväisenä. Puhumattakaan Sarasta, joka taitaakin koiran sijaan olla apina, jos jotain sen banaaninhimosta voi päätellä. Valitettavasti nelijalkaisille ei tipahtanut muruakaan lattialle.



Banaani-pikkukakkuset (9 kakkusta)

1 pkt (250 g) aurinkokuivattuja banaaneja
noin 2,25 dl auringonkukan + kurpitsansiemeniä (minulla noin 1,25 dl ak, 1 dl kurpitsaa)
1 dl idätetyistä ja kuivatuista tattareista jauhettua jauhoa (tai höyryttämättömistä kaurahiutaleista)
1 rkl carob-jauhetta
1 rkl lucumaa
1 tl jauhettua vaniljaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1/5 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl hyvää suolaa
1 rkl sitruunamehua + 1-2 rkl vettä

Täyte ja kuorrutus:
1 1/2 banaania
1 dl kaakaovoita sulatettuna
1 dl kookosöljyä sulatettuna
1 tl jauhettua vaniljaa
pieni viipale tuoretta inkivääriä (inkiväärin puuttuessa laitoin 1 tl:n jauhettua pomeranssia)

Koristelu:
kaakaomassaa tai kookosöljyä ja kaakaojauhetta
lucumaa
TAI vaikkapa siitepölyrakeita

Valmista ensin täyte sulattamalla rasvat vesihauteessa. Soseuta sitten kaikki ainekset keskenään tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin siksi aikaa, että valmistat muffinit.

Jauha siemenet ja tattarit, siirrä jauho kulhoon. Pilko ak-banaanit ja laita kaikki kuivat ainekset jauhojen sekaan. Blendaa murumaiseksi, lisää sitruunamehu ja tarpeen mukaan vettä, taikinan on kuitenkin jäätävä aika kuivaksi. Jaa taikina muffinivuokiin (käytin muffinipeltiä ja jaoin taikinan yhdeksään koloon, kolot tulivat melko täyteen). Painele taikina tiiviiksi ja koverra keskelle kolo. Jaa sitten banaanitäyte kakkusille ja siirrä pelti pakastimeen, mikäli teet suklaakoristukset.

Sulata hieman kaakaomassaa (tai kookosöljyä) vesihauteessa. Sekoita joukkoon pari-kolme tl lucumaa (ja kaakaojauhetta, jos käytit kookosöljyä) niin, ettei seos ole aivan juoksevan lirua, vaan vähän paksumpaa. Kaada suklaa pieneen muovipussiin, ota muffinipelti pakkasesta, leikkaa pussin reunaan pienen pieni reikä ja pursota haluamiasi kuvioita kakkusten päälle. Laita vielä jääkaappiin pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Nauti rakkaimpien seurassa :)


Mitä ihaninta äitienpäivää!

Äiti ja tytär 18 vee

3 kommenttia:

  1. Kirjoitit kauniisti äidistäsi!
    Ja ihanat banskukakkuset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kauniita sanoja kauniista ihmisestä :)
      Kakkuset olivat oikein maukkaita!

      Poista
  2. Heipsulivei, tässois sulle haaste: http://tunteettomuus.blogspot.com/2012/05/11-kysymysta-haaste.html

    Ole hyvä <3

    VastaaPoista