perjantai 4. toukokuuta 2012

Arjen eksotiikkaa: Luumuinen parsakaali

Keittiökameleontin Outi on oikea keittiötaikuri. Kun omasta arkiraakailusta meinaa vielä puuttua innovatiivisuutta turvaudun usein lainaohjeisiin ja tuunailen niitä mieltymysten tai varastojen antimien mukaan. Outin taannoinen arkisten ohjeiden teemaviikko oli huikea pläjäys mitä mukavampia, simppeleitä ja taatusti herkullisia ohjeita. Vaikka kyseessä olikin nimenomaan arkeen tarkoitettuja reseptejä, saa Outin taianomainen kosketus niihinkin jotain hienoa ja ylellistä :)  Minulle kolahti heti tiistai-illan ohje, joka piti sisällään hapanimelää parsakaalta luumukastikkeella ja bataattihummusta. Oh my! Raaka parsakaali on ollut viime viikkojen rapea rakkauteni ja luumujakin olin juuri ostanut. Bataatti puuttui, joten tein aivan tavallista hummusta, toimi niinkin porkkanatikkujen kaverina. Tässä vielä oma sovellukseni luumuparsakaalista, jonka kasasin viinisuolaheinäkeon päälle.


Hapanimelä luumuparsakaali
(kahdelle)

1 iso luomuparsakaali
6 kuivattua luumua (luomuja! + n. 0,75 dl vettä liotukseen)
½ sitruunan mehu
noin sentin pätkä tuoretta inkivääriä
1/4 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl soijakastiketta
kuivattua chilirouhetta

Liota luumuja vedessä vähintään muutama tunti. Pilko parsakaali varsineen ja lado kulhoon. Murskaa valkosipuli, siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi ja pilko aurinkotomaatit pienemmiksi, sekoita parsakaalin joukkoon. Purista sekaan sitruunanmehu, lisää soijakastike ja chili. Hiero seosta käsissä niin, että kaali hieman pehmenee. Soseuta luumut ja inkivääri sauvasekoittimella, sekoita kaaliseokseen huolellisesti. Anna maustua hetki.

2 kommenttia:

  1. Oi, vaikuttaa hyvältä ja ennen kaikkea tarpeeksi yksinkertaiselta. ;) Pitääpä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsakaali on vain niin hyvää, etenkin raakana! Jep, koitan aina tehdä mahdollisimman simppeleitä arkiruokia, mutta yksinkertaiset jututhan on yleensä niitä parhaimpia :)

      Poista