keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Lohturuokaa


Oli pilvisen sateinen perjantai. Kaupassa tukala ruuhka. Hammaslääkärikin, enkä vieläkään saanut puoli vuotta odottanutta reikää paikatuksi. Sade piiskasi vaakatasossa harteita ja tuuli sai silmäkulmat vuotamaan. Ei epäilystäkään päivällisestä: tänään tekisin jotain, mitä en ole syönyt moniin vuosiin. 

Hampurilaisia. Oh wait, what?! Minä? Hampurilaisia? Kyllä. Tulin, näin, söin. En tietenkään mitään grilliltä haettua, vaan ihan itse tehtynä. Ja oli se hyvää! Reseptiä ei tarvinne muuhun kuin pihveihin, leipänä käytin ihan ruisleipää. Väliin meni pihvin lisäksi salaattia, raakaketsuppia ja notkistettua Tofutti-soijatuorejuustoa valkosipulilla.

Kikherne-tofupihvit (noin 6-8 kpl)

1 pkt  (250g) tofua
2,5 dl kypsiä kikherneitä
1 dl soijajauhoja (tai haluamiasi muita jauhoja)
0,5 dl avokadoöljyä
2-3 rkl soijakastiketta
1 pieni sipuli
1,5 tl curryjauhetta
musta- ja valkopippuria
suolaa tarvittaessa
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
tilkka vettä tarvittaessa

kookosöljyä paistamiseen


 1. Muussaa haarukalla kikherneiden rakenne rikki. Pilko sipuli ja murenna tofu. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella, taikina saa jäädä paksuhkoksi.
2. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla öljyssä tai uunissa 225-asteessa kauniin ruskeiksi.

9 kommenttia:

  1. Vähän samantapaisia pihvejä olen usein tehnyt,nyt kuitenkaan en pitkään aikaan.Mutta nyt tekee taas mieli!Tofusta saa muutenkin tehtyä kivasti kaikenlaisia kivoja pihvejä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvispihvit on siitä hyviä, että niitä voi varioida ihan loputtomasti ja epäonnistuminen on hankalaa. Tofu on lemppariaineksiani, niin monikäyttöistä ja hyvää! :)

      Poista
  2. Hampurilaisia HUI kamala!!
    Ei vaan, hyvältähän tuo vaikuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oudointa tässä on se, etten ikinä ole ollut mikään suuri hampurilaisten ystävä! Mutta itse tehdenhän sekin ongelma hoituu, kun sekaan voi laittaa just niitä aineksia, joista itse pitää :)

      Poista
    2. Varmaan oot huomannutkin, et Yksterveysblogin pitäjä Aaro Löf luennoi tänään 10.5. yliopistolla salissa Hu207 klo 16. Aiheena Luonnonmukainen ravinto.

      Antti

      Poista
    3. Kyllä, olen huomannut ja sinne päin suuntaankin tässä tunnin päästä :) Oletkohan sinä tulossa paikalle?

      Poista
  3. Olisi kyllä kiinnostanut tulla, mutta olin lupautunut ensiapuharjoitukseen toiselle puolen Oulua. Saitko sieltä intoa ja uusia idoita?
    Antti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Eiköhän tällaisia luentoja tule kuitenkin jatkossakin, joten silmät ja korvat auki vain :)

      Aika paljon tuttua asiaa siellä käsiteltiin, mutta intoa ja ideoita imin itseeni kyllä hirveällä voimalla! Ennakkotiedoista poiketen luennoitsijana olikin Teemu Syrjälä, jonka olemus oli oikein inspiroiva. Kesän villiyrttisatoa vain enää odotellaan!

      Poista
    2. Toivon, että kirjoitat blogiisi villivihannesten hakureissuista ja käytöstä.
      Täällä 100km Oulusta etelään oon jo vuohenputkia maistellut koko viikon, kohta alkavat olla liian isoja. Nokkoset alkaisivat olla sopivia, mutta ei niitä ehkä peltojen laidoilta uskalla poimia. Raparperi on jo terhakkaassa nousussa. Juuri istutin varhaisperunan.
      Antti

      Poista