maanantai 4. kesäkuuta 2012

Lasillinen villivihreää

Kesä on tullut hiipien Oulunkin korkeudelle, ja sehän tarkoittaa sitä, että kaltaiseni puskajussit juoksevat pitkin maita ja mantuja villivihreiden perässä. Oma suosikkini pihan vihreistä on aina ja iankaikkisesti nokkonen, kuitenkaan viinimarjanlehteä, horsmaa, apilaa, voikukkaa ja koivunlehteä yhtään väheksymättä. Uusin tuttavani on vuohenputki. Kiitos hyvää -blogin Virpi on koonnut loistavan villiyrttioppaan, joista ensimmäinen osa infoaa huippuyrteistä, ja toinen osa käyttövinkeistä.
 

Luonnon vihreät lehdet ovat täyttä tavaraa ja sen huomaa ensinnäkin niiden syvän vihreästä väristä, mutta myös intensiivisestä, voimakkaasta mausta. Ahkeran yrttimetsästyksen jälkeen voi nauttia tuoreesta saaliista vaikkapa vihersmoothien muodossa, joka taitaa itselleni olla se ensisijainen ja helpoin käyttökohde. Kokeile vaikkapa seuraavaa:

reilu kourallinen nokkosta, vuohenputkea, koivunlehteä tai mitä vain vihreää
1-2 sellerinvartta
½ mango
1-2 cm viipale luomusitruunaa kuorineen
maun mukaan makeutta hunajasta, steviasta tai vaikkapa päärynästä, taatelista tai muusta makeasta hedelmästä
1 tl spirulinaa
1 tl kookosöljyä
pikkiriikkinen ripaus suolaa

Blendaa ja nauti kesän mausta!

2 kommenttia:

  1. Kuvassa tuo vihreä väri on tosi jännä!
    Minä joudun odottelemaan ensi talveen,että saan taas villivihanneksia..

    VastaaPoista
  2. Niin on, johtunee varmaan spirulinasta.
    Voih, täällä onkin sitten sato parhaimmillaan. Tänään olisi vuorossa kuusenkerkkien keräystä :)

    VastaaPoista