perjantai 22. kesäkuuta 2012

Piknikpäivä

Lämpölukemat ovat vihdoin suosineet oululaisiakin ja viime viikolla pääsimme ensimmäiselle kesäpiknikillekin. Mikä olisikaan kesäisempää evästä kuin villivihreillä tuunattu raikas salaatti, joka sai keveää ruokaisuutta tofusta ja makeutta hunajamelonista. Jälkiruoaksi tein eräänlaisen jugurttisovelluksen kookoskermasta ja pehmeästä tofusta, jonka toiseen osaan tuli mansikkaa, toiseen pelkkää vaniljaa. Oh my!

Kesäinen salaatti villivihreillä

tammenlehvää ja tuoretta minttua
mesiangervoa, apilaa, viinimarjanlehteä, voikukanlehtiä ja kukkia
tofua
kurkkua
kirsikkatomaatteja
hunajamelonia
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria




Mansikka-kookosjuge
2 dl kookoskermaa (tai -maitoa tai molempia, jääkaappikylmänä)
1/2 pkt pehmeää tofua
3 dl mansikoita
1/2 tl vaniljaa
steviaa tai hunajaa makeutukseen
(2 rkl jämäkkää irish moss -geeliä)

Vanilja-kookosjuge
2 dl kookoskermaa/-maitoa jääkaappikylmänä
1/2 pkt pehmeää tofua
1 tl vaniljaa
steviaa/hunajaa
(2 rkl irish moss -geeliä)

Kunkin maun ainekset vain blendataan sileäksi ja annetaan viilentyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Sara haluaisi maistaa

Hyvää keskikesän juhlaa kaikille!  
Täältä löytyy viime juhannuksen ruusunpunaisia reseptejä.

6 kommenttia:

  1. Onpas kaunista salaattia ja hyvän kuuloinen jugurttiohje! Taidan testata meidän huomiselle juhannuspiknikille. Hauskaa juhannusta sinne Ouluun!

    VastaaPoista
  2. Kaunis salaatti! KIva kun teillä on sopivan lämmintä:) Koirakin niin herttaisen näköinen! Mukavaa ja rauhallista Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Yaelian! :) On ihanaa, kun vihdoin täälläkin lämpeni hieman.

      Poista
  3. Anni, dear, this picnic just gave me the munchies!

    VastaaPoista