lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tattarikräkkerit


Kräkkerikokeilut jatkuvat! Tällä kertaa pääraaka-aineena idätetty tattari, joka vaikuttaa varsin toimivalta. Edelleen pysyttelen sillä "for dummies"-linjalla, sillä kovin kummoisia vempeleitä, aineksia tai taitoja ei löydy, mutta yksinkertainenhan on usein se paras vaihtoehto, eikö? 

Tattarikräkkerit (noin 10 pienehköä neliötä)

1 dl tattaria kuivana*
½ dl chian siemeniä + 2 rkl pellavansiemeniä + 1,2 dl vettä
2 porkkanaa
½ dl auringonkukansiemeniä (liotettuna ja kuivattuna)
1 rkl seesaminsiemeniä (liotettuna ja kuivattuna)
2 tl agavea/hunajaa
1 tl hyvää suolaa
paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, oreganoa, mustapippuria

Sekoita chia, pellavansiemenet ja vesi kulhossa ja anna hyytyä noin tunti. Raasta porkkanat hienoksi ja purista enimmät mehut juomalasiin, laita kuitu leivontakulhoon ja juo mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja surauta sauvasekoittimella muutaman kerran, jotta taikinasta tulee liisterimäistä. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille noin sentin paksuiseksi suorakaiteeksi ja vedä taikinapyörällä tai veitsellä paloiksi. Voit levitellä taikinan myös pyöryläisiksi sentin paksuisiksi levyiksi. Kuivata noin 40-asteisessa uunissa luukku raollaan tai kuivurissa noin 12 tuntia. Muutaman ensimmäisen kuivatustunnin jälkeen erottelin neliöt toisistaan ja käänsin ympäri. 

* Huuhtele tattarit huolellisesti siivilässä. Liota noin 10 minuuttia, valuta ja siirrä idätysastiaan (lasipurkki tai ihan vaikka keraaminen vuoka, jonka voi peittää vaikka talouspaperilla). Siirrä pimeään ja idätä reilu vuorokausi. Sekoittele välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti