tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kylmä kahvi kaunistaa

... Tai ainakin se virkistää!

Jäälatte on loistava piristysruiske lämpimille päiville, kun kaipaa virtaa, mutta kuuma kahvi ei houkuttele. Vaikka kovin hellelukemiin ei ollakaan tänä kesänä päästy maistuu kahvijuoma siitäkin huolimatta. Itse tehty mantelimaito pehmentää makua mukavasti ja ekstraviileyttä (ja -potkua) mukaan tuovat kahvijääpalat (kuvan lasista niitä ei näe, sillä ne peittyivät vaahdon alle)! Jääpaloiksi voi jäädyttää muutakin kuin vettä, esimerkiksi laimennettu sitruunamehu tai appelsiinimehu sopivat jääveteen, mutta yhtä hyvin myös kahvi, rooibos ja monet muutkin lämpimänä juomana tutut maut. Jos et halua kovin kofeiinipitoista juomaa, korvaa kahvi vaikkapa vahvalla pakuriteellä, tai käytä pelkästään kahvijääpaloja mantelimaidon (tai muun kasvimaidon) sekaan. 



Jäälatte

1 osa hyvää, tummapaahtoista vahvaa kahvia
2 osaa mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
maun mukaan agavea/hunajaa/steviaa
ripaus vaniljaa
(kahvi)jääpaloja

Keitä kahvi ja laita se jääkaappiin jäähtymään.
Sekoita kylmä kahvi, kasvimaito, makeutus ja vanilja teho- tai sauvasekoittimella, kaada korkeaan lasiin ja lisää sekaan jääpalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti