sunnuntai 5. elokuuta 2012

Marinoitua parsakaalta

Parsakaali on nyt parhaimmillaan. Sitä kuluu salaateissa, keitoissa, sellaisenaan, raakana, höyrytettynä, wokattuna, blendattuna - ihan kaikin mahdollisin tavoin - eikä pientäkään kyllästymisen merkkiä ole havaittavissa. Toinen viimeaikainen addiktioni on aurinkokuivatut tomaatit. Lieneekö elimistössäni akuutti lykopeenivaje, kun saatan napsia noita suolaisia herkkuja suoraan pussista. Annetaan keholle sitten sitä, mitä se vaatii. 

Tämä resepti käy lisukkeeksi melkeinpä minkä tahansa ruuan kanssa tai sellaisenaan kevyeksi lounaaksi. Ainesten sekoittamisen jälkeen koin melkoisen yllätyksen, kun ruoka tuoksui aivan grilliruualle, siis sille kärynneen sämpylän, rasvan ja majoneesin sekoitukselle! :D Olin niin hämmentynyt, että pyysin siipankin tuoksuttamaan ja hän vahvisti mielikuvani. Syönnin jälkeinen olo oli kuitenkin aivan muuta kuin grilliaterian päätteeksi - virkeä ja energinen, niinkuin pitääkin. Raaka parsakaali ei välttämättä ole helpoin pala tottumattomalle ruuansulatukselle, mutta pienoisen prosessoinnin jälkeen sekin ongelma on hoidettu. Nyrkkiä kuppiin ja kunnon möyhennys, se helpottaa niin purukaluston kuin vatsankin työtä.


1 iso luomuparsakaali
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
pieni kourallinen tuoretta oreganoa
reilu loraus oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl agavea/hunajaa
1 tl omenaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria, pikkuripaus kurkumaa
6 aurinkokuivattua tomaattia

Pese parsakaali ja kuori sipulit. Pilko parsakaalin kukinnot ja siivuta varsi ohuiksi lastuiksi kulhoon. Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi ja murskaa valkosipulin kynsi, sekoita parsakaalin joukkoon. Pieni ak-tomaatit ja lisää kaikki loput ainekset kulhoon. Möyhennä ja puristele aineksia voimakkaasti käsin niin, että kaalit hieman pehmenevät. Anna marinoitua noin tunnin ajan.

6 kommenttia:

  1. Mä jostain syystä nauran aina tuolle ak-tomaatille. :D

    Huomenna testiin kyllä tää hyvältä vaikuttava eväs, ennen Helsingin-lentoa ei ehi ku kotona tehä pikalounaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä sanassa on kyllä mustaki jokin hieman huvittava kaiku :D Halvat on huvit, mutta sehän ei haittaa!

      Mukavaa matkaa teille! Tää lounaseväs hoituukin nopeasti, vaikka toki paranee jonkin aikaa marinoituessaan.

      Poista
  2. KIITOS - ihanan kuuloinen ohje! aion kokeilla heti tänään ^___^ <3

    VastaaPoista
  3. Ihana kaalien sesonki nyt! Huomasin juuri, että joka kauppareissulla tulee ostettua niin keräkaalta, kukka- kuin parsakaaltakin. Parsakaalin kanssa olen tosin tylsästi jämähtänyt höyrytys-asteelle. Eipä juuri sen innovatiivisempiä juttuja ole tullut tehtyä :/ Jospa ottaisin opiksi ja tekisikin parhaillaan jääkaapissa odottelevalle parsakaalille marinadit. Kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, kaalit on parhaimmillaan ja kaikki niistä niin ihania! Parsakaali on kyllä hyvää sellaisenaan vain höyrytettynäkin, mutta vaihteluhan niinsanotusti välillä virkistää :)

      Poista