perjantai 17. elokuuta 2012

Persikkasesonki

Persikat ja aprikoosit ovat jo tovin olleet parhaimmillaan ja halpoja. Tietysti nautin kotimaan sadosta kaikin mahdollisin tavoin kun sitä nyt saa - kasviksia, mustikkaa, villiyrttejä sun muuta kuluu ihan laittomia määriä - mutta eksoottisia hedelmiä nautin silloin tällöin, tuovathan ne mukavaa vaihtelua. Pehmeä aamupuuro on jo eräänlainen klassikko, joten sinnehän niitä persikoitakin laitetaan, jos ei heti sellaisenaan syödä. Tämä kirkastaa sateisemmankin päivän ja antaa energiaa päivän puuhia varten.

Laita illalla kulhoon:
1 dl höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 rkl (kultaisia) pellavansiemeniä
4 kuivattua aprikoosia pilkottuna
1,5 dl mantelimaitoa tai vettä

Sekoita keskenään ja laita jääkaappiin vetäytymään. Lisää aamulla:
2 kypsää (luomu)persikkaa
puolikas kypsä banaani tai maun mukaan steviaa
1 rkl lucumaa
ripaus vaniljaa
(kourallinen vadelmanlehtiä kun täältä ei vielä löydä vadelmia)

Blendaa kaikki ainekset keskenään samettiseksi. Lisää pinnalle reilulla kädellä siemeniä tai muita haluamiasi höysteitä.

5 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Tuli karpalokateus ;) Onneksi pian on syksy ja suot!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Meilläpäin taas nuo persikat ja aprikoosit ovat paikallista ruokaa,mutta ottaisin kyllä mielelläni marjojakin...

    VastaaPoista
  3. Annamarika, suotta kadehdit, sillä nuo marjat ovat ihan vain puolukoita! Hyviä toki nekin ja sopivat kirpeydellään makean puuron kaveriksi :)

    Yaelian, kiitos! Jos aiempi kommentoija poti karpalokateutta, niin minä sitten persikkakateutta - olisipa hienoa jos niitä kasvaisi täälläkin! Suomen marjat ovat onneksi myös hyviä ja monipuolisia :)

    VastaaPoista
  4. Olisikin ihanaa jos löytyisi jostain niitä tuoreita luomupersikoita... Huoh. Mutta mä olen joskus tehnyt tällaista raakapuuroa myös kuivatuista aprikooseista ja sekin toimii - vaikka tietty se ihana tuoreus sit puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oulussa ainakin Stockmannin herkku myy luomupersikoitakin. Tietysti voi käyttää aivan tavan persikoita, mutta tällöin kannattaa kuoria hedelmä. Raakapuurothan taipuu monenlaisiin variaatioihin, joten persikan tilalta voi käyttää vaikkapa juuri metsästä poimittua mustikkaa :)

      Poista