tiistai 18. syyskuuta 2012

Goji-kookoskastike

Keittiökameleontti-Outi postasi Cocovin blogiin jo useampi kuukausi sitten kiehtovan goji-kurkuma-kukkakaaliohjeen. Erittäin mielenkiintoinen makumaailma, jossa yhdistyy hieman thai-tyyppisesti makeutta, kermaisuutta ja happamuutta! Olenkin tuhonnut jo aika monta kukkakaalta tuon ohjeen innoittamana, mutta kun eräänä päivänä jääkaapista löytyikin vain kesäkurpitsaa, tulin kokeilleeksi sitä kurpitsapastan kaverina. Hyvää niinkin, mutta testatkaa ehdottomasti myös kukkakaaliversiota! Laitan tähän kastikkeen ohjeen siten, miten itse olen sitä sovellellut. Tuoretta kurkumaa en ainakaan Oulusta enkä Joensuusta ole bongannut.


2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1/3 sitruunan mehu
1/2 dl gojeja + saman verran vettä
3/4 dl kookoslastuja
1/2 tl laadukasta suolaa
1/2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl jauhettua kurkumaa
toleranssin mukaan jauhettua chiliä

Liota gojeja niin, että ne pehmenevät, eli noin puolisen tuntia. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi soossiksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Tarjoa haluamasi lisukkeiden kera. Kesäkurpitsaspagettiin tarvitset:

kesäkurpitsaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja (ei öljyssä)

Tee veitsellä kesäkurpitsaan viillot pitkittäissuunnassa siten, että alaosaan jää noin sentin verran leikkaamatonta aluetta, joka pitää kurpitsan koossa. Vedä sitten pitkittäissuunnassa ohuen ohuita suikaleita vaikkapa juustohöylällä. Laita suikaleet kippoon, purista päälle sitruunamehua ja ripottele suolaa. Sekoita käsin ja jätä tekeytymään noin 10 minuutiksi. Pilko ak-tomaatit. Puristele kesäkurpitsoista ylimääräinen neste pois, laita tarjoiluastiaan ja laita ak-tomaatit sekaan.

4 kommenttia:

  1. En ole päässyt oikein gojien makuun enkä ostanut niitä aikoihin,mutta oikeastaan vosi kokeilla niitä tällaiseen ohjeeseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuun en minäkään gojeista perustanut, mutta olen huomannut, että eri merkeissä on huomattavia eroja. Gojit taipuvat yllättävän hyvin ruuanlaittoon ja salaattien sekaan.

      Poista
  2. Kiva versio goji-soosista, se toimii varmasti monenkin kasviksen lisukkeena. Ja kiva, että olet tykästynyt alkuperäiseen ohjeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain pettämättömästä ohjeesta! :) Aivan varmasti seuralaiseksi kävisi moni muukin lisuke, mutta etenkin kukkakaalissa on jotain erityisen mukavaa rouheutta.

      Poista