lauantai 22. syyskuuta 2012

Oh my apple smoothie

Aiempana viikonloppuna äiti, siippa, minisisko ja kaksi koiraa ahtautuivat tähän 15,5 neliön luukkuuni, ja tuliaiseksi sain laatikollisen oman pihan omppuja. Osan pilkoin lohkoiksi pakastimeen, mutta suurin osa on tullut syötyä sellaisenaan tai smoothiessa sekä puuroissa. Omena kun on yksi niistä asioista, joihin kyllästymisvaaraa ei ole olemassa. Omenaiset smoothiet ovat olleet kermaisia ja mausteisia, sillä syksy on tehnyt tehtävänsä ja ajanut kokkaajan lämmittävien elementtien ääreen.
Syksyinen omenasmoothie

1-2 kotimaista omenaa
4 taatelia
viipale luomusitruunaa kuorineen
reilu pala tuoretta inkivääriä
½-1 tl ceylon kanelia
ropsaus kardemummaa
muutama desi mantelimaitoa
(halutessasi lisäksi:
kourallinen esim. nokkosta
varsisellerin varsi)
(laitoin lisäksi kourallisen pihlajanmarjoja)

Soseuta samettiseksi. Lisää tarvittaessa makeutta hunajalla tai stevialla.
Puuroversiossa on muuten samat ainekset, mutta lisänä vain tuorepuuropohja (1 dl kauraa + 1½ dl mantelimaitoa). Ja tietysti vähemmän nestettä kuin smoothiessa. 
 
HUOM! Kun käytössä on terapeuttiset ts. runsaat annokset kanelia, huomaathan eron kassiakanelin ja ceylon kanelin välillä! Kassiakaneli sisältää maksatoksista kumariinia, ceylonissa sitä ei ole. Väittäisin myös maun olevan parempi.

10 kommenttia:

 1. Enpäs tiennytkään tuota eroa kanelien välillä! Mistäs sitä ceyloninkanelia sitten saa, oletan että se kauppojen peruskaneli on sitä maksatoksista? Tein just eilen kosolti kanelia sisältävän drinksun mutta siinä oli myös alkoholia niin maksatoksistahan se sitten joka tapauksessa oli! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköiset ja kuuloiset annokset. Tuo mantelimaito antaa varmasti ihanaa kermaisuutta niin smoothieen kuin puuroonkin.
  Hihih! tuota Fairly Frivolousin maksatoksidrinkkiä ;D
  Oman ceylonkanelini olen tilannut ekosegosta.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen smoothie! Omput ovat suosikkihedelmieni kärjessä ja itsekin käytän paljon niitä smoothieissa.

  VastaaPoista
 4. Fairly Frivolous, kauppojen peruskaneli taitaa olla poikkeuksetta kassiakanelia, ellei nimessä erikseen mainita muuta. Samasta syystä kanelia varoitellaan antamasta pienille lapsille. Voi maksa-parkaa tuon drinksusi kanssa :D Kuten Paula jo sanoikin, muun muassa ekosegosta saa ceylon kanelia. Minä olen tilannut omani FitnessFirstiltä (http://www.fitnessfirst.fi/), josta sitä saa sen verran isossa paketissa, ettei tarvii kyllä hetkeen ostaa lisää, vaikka kanelia käytän päivittäin!

  Paula, kiitos! Voi kyllä, mantelimaito on ihanaa kaikkialla missä sitä käyttääkin. Ja tietysti sellaisenaankin!

  Yaelian, kiitos. Minä puolestani en juurikaan ole aiemmin smoothieen omenoita käyttänyt kun kaikki tulee aina syötyä sellaisenaan, mutta kun kerran makuun pääsin niin olenkin syönyt samaa viikon ajan aamiaiseksi :D

  VastaaPoista
 5. Voi nam näitä siun reseptejä! :) Jotkut yliopiston Amican ruuat etoo vielä entistä enemmän, kun tätä siun blogia lueskelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä en kovin usein edes Amicalla käy, kun sieltä ei läheskään aina saa vegaanista ruokaa ollenkaan. Joskus ne vegaaniset vaihtoehdot on sitten sen verran ravintoköyhiä, ettei houkuta. Onneksi asun ihan tässä yliopiston nurkilla, ei oo pitkä matka kämpille syömään :D

   Poista
  2. Sama täällä.. Mie oon käynyt syömässä yliopistolla/Amicalla viimeks muistaakseni neljä vuotta sitten, enkä kyllä ole suunnitellut sinne palaavanikaan :)

   Poista
 6. Hei, mitä mantelimaitoa käytät vai teetkö itse? Mä ostin kerran sitä Alpron Almond drink -juomaa mutta siinä oli mm. sokeria niin en viitsi ostaa sitä päivittäiseen käyttöön. Itse olen tehnyt muutamana kertana itse mutta kyllähän sen tekeminen vie vähän aikaa, niin mieluusti ostaisi sokeroimatonta ja lisäaineetonta mantelimaitoa ihan kaupasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen mantelimaidon aina itse, kun tuo Alpron juoma on tosiaan aika sokerikyllästettyä. Joistain luontaistuotekaupoista saa sokeritontakin mantelimaitoa, mutta kallistahan se on, jos täytyy budjettia vahtia. Itse tehty on edullisinta ja kun siihen on saanut rutiinin, ei se tekeminenkään tunnu enää aikaavievältä :)

   Yleensä teen maitoni tällä ohjeella:
   http://aistitasolla.blogspot.fi/2011/11/kasvimaitojen-lyhyt-oppimaara.html

   Poista
  2. Kiitos ohjeesta, vastaavanlaisella reseptillä minäkin surruuttelin maitoa keväällä. Täytyy taas muistutella homma mieliin, koska onhan se edullisempaa ja varmasti tuoretta / lisäaineetonta.

   Poista