keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Syksyn sesonkisalaatti

Vaikka olenkin henkeen ja vereen kesäihminen, saa syksykin meriittejä osakseen. Punakeltainen väriloisto, tuulessa lentävät lehdet, sateen ropina ikkunaan silloin, kun itse on turvallisesti lämpimän peiton alla. Ja sesonkikasvikset. Ja niitähän riittää. Choosing Raw -blogissa postattiinkin jokunen aika sitten ihanan salaatin ohje, jossa yhdistyy kaikki syksyyn oleellisesti kuuluvat maut: kaalit, juurekset, omenat ja mausteet. Eihän tuota voinut ohittaa, vaan sitä oli saatava pian, mieluiten heti. 

Salaatti on simppeli, mutta yhdistelee mukavasti sesonkiaineksia. Omena yhdistettynä kaali-porkkana-rusina -seokseen on aina toimiva, ja niitä omenoitahan tosiaan riittää. Kokonaisuutta viilataan vielä ihanan mausteisella curry-kastikkeella, joka tuo muuten keveään salaattiin ruokaisuutta ja lämmittäviä elementtejä. Tässä ohje yhdelle annokselle siten kun itse tein.


Salaattiin tarvitset:
lehti- ja keräkaalta (tai vain lehtikaalta)
porkkanaa
omenaa
rusinoita

Kermainen curry-kastike (yhdelle)

1 dl cashew-pähkinöitä
2 rkl sitruunamehua
2 taatelia
½ dl vettä
1 tl currya
suolaa 

Liota pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään 4 tuntia. Liota taateleita puolessa desissä vettä vähintään tunti. Soseuta sitten kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa heti.

Kaunista keskiviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä :) näitä kaipaakin aina, simppeleitä raakareseptejä :) tack!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vain! :) Tätä onkin tullut syötyä jo useamman kerran viikon sisään.

      Poista