sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pumpkin frappuccino

Kuten edellisessä postauksessani totesin, kurpitsalinjalla jatketaan vielä. Tutustumismatkalla kurpitsan mahdollisuuksiin olen saanut todeta, että sillä on potentiaalia vaikka mihin, ja sitä voikin käyttää niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin. Etenkin amerikkalaisista ruokablogeista löytää aivan valloittavia ohjeita, joihin varmasti palaan vielä. Chocolate Covered Katie -blogi on yksi suosikeistani ulkomaisten ruokasivustojen joukossa, joten seuraava resepti onkin lainattu hänen tontiltaan. Kyseessä on siis kylmä kahvijuoma, frappuccino, kurpitsalla terästettynä.

Tämä frappuccino maistuu viileydestään huolimatta syksyisenä välipalana tai herkkuhetkenä. Sen tekemiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa, sillä ainekset jäädytetään. Epäilemättä tästä saisi ihanaa myös lämpimänä juomana! Sovelsin ohjetta suomalaisiin mittoihin ja yhdelle henkilölle, alkuperäinen ohje löytyy täältä.


 
Kurpitsainen frappuccino

2 dl mantelimaitoa tai muuta kasvijuomaa
reilu 1 dl kurpitsasosetta
1 tl pikakahvia (Clipper-merkin on parasta!)
½ tl kanelia, inkivääriä ja neilikkaa
½ tl aitovaniljaa
ripaukset suolaa ja steviajauhetta (tai muuta makeutusta)

Pinnalle: vispattua kasvikermaa, tupsaus kaakaota ja kanelia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita yhteen tai kahteen minigrip-pussiin ja pakasta. Anna ainesten sulaa sitten niin, että saat blendattua kohmeisen, sileän pirtelön ja kaada lasiin. 

Pursota pinnalle soija- tai kauravispiä, tai esimerkiksi Outin reseptillä tehtyä kreemiä (jota minä käytin). 

5 kommenttia:

  1. Minäkin kerran katselin tuota ohjetta ja mietin,että milleköhän se maistuu..hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat! Panin myös merkille alkuperäisen ohjeen ja parantumattomana kahvin ystävänä laitoin myös kokeiltavien listalle. Saiskohan tästä jotenkin aamusmoothien... :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian, testaamallahan se selviää :) Kokeiluun vain!

    Outi, kiitos! Tämähän on ollut selvästi kiinnostusta herättävä ohje Katielta! Kokeilin tätä myös kahvittomana siten, että korvasin kahvijauheen reilulla ruokalusikalla carobia. Hyvää niinkin :)

    VastaaPoista
  4. Minä olen jättänyt kahvin suurin piirtein hyllylle, mutta tämä ohje kyllä houkuttelee kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluaa välttää kahvia, voi sen uskoakseni jättää tästä poiskin tai laittaa tilalta vaikkapa kaakaojauhetta. :)

      Poista