torstai 18. lokakuuta 2012

Punajuurta ja currya

Joko kurpitsareseptit kyllästyttää? Ei se mitään, palaan niihin vähän myöhemmin, nyt on hehkutettava jotain aivan muuta. 
Tiesitkö, että punajuurtakin voi käyttää curryyn? Minä en tiennyt, ennen kuin törmäsin tähän reseptiin. Eeva Kolun ihanat blogit tuntien reseptissä ei voisi mennä vikaan. Eikä mentykään, sillä sovellettunakin punajuuri-linssicurry oli herkullista! Aivan täydellistä syysruokaa! 


 Tekemiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa, sillä punajuuri on melko hidas kypsyjä ja padasta tulee sitä maukkaampaa, mitä pidempään se muhii :) Reseptini on hieman summittainen, sillä juuresten koossa on eroja.

Punajuuri-linssicurry (2-3 annosta)

2-3 punajuurta
1-2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 dl linssejä (minulla oli vihreitä)
reeeeilusti kookosöljyä
1 tl juustokuminaa
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl kuminan siemeniä
2-3 dl vettä
1 tl kurkumaa
tujaus chiliä
1 dl kookoskermaa
musta- ja valkopippuria, suolaa

Kuori sipulit ja juurekset. Hienonna sipulit ja pilko juurekset, huomioi, että pienemmäksi pilkottu kypsyy nopeammin. 

Lado pannulle reilusti kookosöljyä (siinä ei sitten säästellä!), kuumenna ja lisää juustokumina, korianterit ja kuminat, chili sekä inkivääri. Kuullota hetki. Lisää sitten sipulit ja kuullota niin, että ne pehmenevät. Kääntele kasvikset sekaan ja sekoittele hetki. Lisää sitten huuhdellut linssit, vesi sekä kurkuma. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kun juurekset ovat kypsyneet lisää kookoskerma. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista vielä maku. Murenna pinnalle maustamatonta tofua ja tarjoa tuoreen, vaalean leivän sekä vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti