torstai 29. marraskuuta 2012

Brunssi @ Café Provence

Kävimme kotikäyntini aikana äidin, minisiskon ja siipan kanssa testaamassa kahvila Café Provencen (tutummin Provinssi) lauantaibrunssin. Rakastan aamupäiviä, perhettäni, aamiaisia ja ruokaa ylipäätään, joten ei tarvinne perustella, miksi brunssit ovat kuin luotuja minulle.. Siitä huolimatta tämä oli ensimmäinen oikea brunssini. Kun kuulin, että Oulussa on tällaiseen mahdollisuus, otin heti yhteyttä kahvilan henkilökuntaan udellen, saisiko myös vegaanina vatsansa täyteen. Jo vain, onnistuu! Eikä siinä sitten enää auttanut kuin odottaa vesi kielellä reissua Ouluun. 

Ottaessani ensi kertaa yhteyttä Provinssiin asian tiimoilta, sieltä toivottiin, että pöytä varattaisiin ja ruoka-ainerajoituksista ilmoitettaisiin etukäteen. Tämä helpottaa niin henkilökuntaa kuin asiakastakin, sillä suosiotaan kasvattavana trendinä voi brunssipaikasta loppua tila kesken. Tein pöytävarauksen muistaakseni paria viikkoa ennen h-hetkeä, heti niihin aikoihin kun tiesin, milloin kotiin menen. Isänpäiväaattona olikin hyvä aika, kun puolilta päivin oli melko rauhallista lounastaa. 

Tavallinen brunssi pitää sisällään kahvia tai teetä, tuoremehun, croissantin, kasviksia (tomaatti, kurkku, paprika), juustoa, lihaleikkeitä, savulohta, hilloa, sulatejuustoa, hedelmää (tällä kertaa omena), suolaisen pikkupiiraan sekä minileivoksen. Melkoinen setti! Vegebrunssiin juustot ja eläimet korvattiin lisäkasviksilla, kuten aurinkokuivatuilla tomaateilla, sekä pienellä kipolla öljypohjaista kastiketta. Suolaisen piiraan ja croissantin tilalta saa Provinssin omaa leipää - minä toivoin jotain moniviljaista ja sellaista sain. Lisäksi vegelautasella oli pieni kuppi rusinoita, kuivahedelmiä ja erilaisia pähkinöitä, siipan sanojen mukaan "napostelijan unelma", eli juuri minulle luotu. Makea minileivos korvattiin pienellä korvapuustilla, mikä oli hienoinen pettymys, sillä ainakin joskus kahvilasta on saanut ihan vegaanista suklaakakkuakin. Lisäksi pulla oli hieman kuivan oloinen. Kahviin saa soijajuomaa pyytämällä.

 Tarviiko edes sanoa, että ainakin vatsa täyttyi? Muu pöytäseuruekin myhäili vain tyytyväisenä, että ei nyt ainakaan vikaan mikään mennyt. Kun verenkierto alkoi taas siirtyä vatsasta pääkoppaankin, alkoi kuulua kehuja. Tarjonta oli hyvää ja ennen kaikkea riittävää. Tähän voi nyt marmattaa hieman ravintoköyhyydestä, kun melko hiilarivoittoista ja höttöistäkinhän tuo sisältö on. Lisäksi miinusta rapsahtaa tuosta mainitsemastani kuivahkosta pullasta. Valkaistuun sokeriin ja vehnään etäisyyttä saanut vatsani muistutti päivän mittaan aamupäivän brunssista. Plussat kuitenkin peittoavat miinukset ja hyvillä mielin poistuimme pöydästä. Koko komeus kustantaa 10,90 euroa/henkilö. Menisin toistekin ja suosittelen kokeilemaan.

2 kommenttia:

  1. En tiennytkään Oulussa olevan tällaista paikkaa! Täytyy laittaa niin kutsutusti korvan taakse, hyvältä näyttää ja kuulostaa :) Ja ei se mitään jos joskus tule syötyä höttöisemmin - vaikka vatsa yleensä kyllä siitä muistuttaakin, mieli kaipaa joskus muhevan croissantin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän ehdottomasti jonain päivänä! Siinä kahvilan pöydässä istuessa höyryävän kahvikupillisen ääressä on lähes meditatiivista seurailla keskustan kadun vilinää :) Olet oikeassa, parempi croissantti vatsassa ja murut rinnuksilla kuin turha tiukistelu pahalla mielellä!

      Poista