maanantai 3. joulukuuta 2012

Haastaja Fazerinalle

Se on kuulkaas nyt joulun aika käsillä! Mihin ihmeeseen marraskuu oikein katosi? Viikot vilahtavat ennätyksellistä tahtia. Pakkanenkin alkoi paukkua koko Suomessa, ei kai sitä auta kuin todeta, että kyllä se talvi taisi nyt alkaa. Mikäpä olisikaan luontevampi tapa aloittaa joulukuun reseptiarkisto kuin suklaa?

Fazerilla on kai iät ajat ollut valikoimissaan Fazerina-patukka, tiedättehän tuon appelsiinitryffelitäytteisen "suklaa"patukan? Aikoihin en toki riistolla tuotettuja, kauniisiin kääreisiin kiedottuja sokeripaloja ole ostanut, mutta muistelen, että Fazerina oli aikoinaan suosikkimakuja kyseisen lafkan tuotteista.
No ei tarvitse enää ikävöidä tuollaisia feikkisuklaita, joissa sokeria on enemmän kuin mitään muuta raaka-ainetta, sillä oikeista, laadukkaista aineksista saa pirusti parempaa. Täysin ilman valkaistua sokeria, kovetettuja rasvoja ja synteettisiä aromeja - korvattuna tietysti aidoilla mauilla: luomusti, raa'asti ja ravinteikkaasti. Vapise Fazer!

 Appelsiininen herkkusuklaa (n. 15 konvehtia)

1 dl kaakaovoita raastettuna
2 rkl kookosöljyä
1 tl soijalesitiiniä (ei pakollinen)
pikkuripaus suolaa
3 rkl agavea/hunajaa (tai maun mukaan)
1/4 tl steviaa (jauhetta)
½ tl vaniljaa ja kanelia
2 rkl lucumaa
½ dl kaakaojauhetta
½ dl carob-jauhetta (voi korvata kaakaolla)
1-2 tl macaa
2 rkl tocotrienolsia
1 luomuappelsiinin kuori
noin 5-7 tippaa appelsiiniöljyä

Pese appelsiini ja kuivaa pinta. Raasta kuori raastinraudalla. Sulata rasvat vesihauteessa, lisää sitten kaikki ainekset luetellussa järjestyksessä, sekoittaen huolellisesti kunkin aineksen lisäämisen jälkeen. Maistele välissä ja lisää aineksia maun mukaan. Jaa muotteihin ja vie pakastimeen jähmettymään.

P.S. Mikäli kaipaat jouluisempia makuja, kokeilehan tätä viimevuotista ohjettani!

14 kommenttia:

  1. Varmaankin tosi hyviä;appelsiini antaa niin kivasti makua suklaalle,etenkin.Minä muuten en koskaan tykännyt Fazerinasta;sen sijaan tumma Royal oli suosikkini...

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain, näin talven tullen ja joulun alla suklaa houkuttelee. Ihan koko ajan! Appelsiinisen makuista en olekaan koskaan tehnyt. Minttuisia on tullut tehtyä jo monesti peräkkäin.

    VastaaPoista
  3. Ui, tää on namia! Olen uskollisesti rakastunut appelsiinin ja suklaan yhdistelmään. Fazer saa kyytiä :)

    VastaaPoista
  4. Ei lohduta yhtään toi FF:n "loppu varastosta" -ilmoitus! :D

    VastaaPoista
  5. Mistä saa noita ihania pullean sydämmen mallisia suklaamuotteja? Sain lahjaksi Cocovin valmisboksit ja 'muotit' oli lääkekipon näköisiä, silikoninen jääpalamuotti taas turhan syvän oloinen.

    ps testasin sitä raw omenapiirakkaasi ja oli i-ha-naa!

    VastaaPoista
  6. Yaelian, oikeassa olet. Appelsiinin ja suklaan liitto on taivaallinen :)

    Paula, no samat sanat! Suklaaholistia minussa viedään 100-0. Minttusuklaa on takuuvarma herkku, teen itsekin sitä usein.

    Outi, niinpä! :)

    Johanna, voi ei :D Mut appelsiiniöljy on ihan huippujuttu, tykkään lisätä pari tippaa aina smuuteihinki. Riippuen siis tietysti smuutista.

    Kafi, niitä muotteja on ainakin ollut Prismassa myynnissä, sieltä minä olen ainakin hankkinut. Sellaisia silikonisia läpysköjä. Toinen muuten on just sellainen tosi syvän oloinen, mutta ei se loppujen lopuksi ole yhtään liian syvä! Ainakin Oulun Stockmannin keittiöosastolla on myös monenlaisia muotteja.
    Ihana kuulla, että maistui! :)

    VastaaPoista
  7. You know that particular moment when Homer Simpson starts drooling all over himself? Well, that's me right now.
    Tell me those sweet hearts are vegan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for a good laugh! :D
      Yes, everything in this blog is vegan. Those little hearts are raw, too :)

      Poista
    2. I will check out this recipe, definitely (google translator, you'd better be useful).
      Also, can you recommend me a good Finnish author?

      Poista
    3. Good question, bro! I really had to think about this one.
      Mika Waltari, Timo. K. Mukka, Joni Skiftesvik and Pentti Saarikoski are classics, just to mention some. The newer ones: Sofi Oksanen (she's very popular now), Rosa Liksom and Juha Vuorinen, for example. At least novels of Waltari, Mukka and Oksanen have been translated into many languages.

      Poista
    4. I thought Sofi Oksanen was Estonian. Which one of those writers do you like best?

      Poista
    5. I would recommend Waltari, Mukka or Oksanen. Sorry, I can't say just one! :D

      Poista
  8. Tein vasta tuota nyt ensimmäistä kertaa ja kyllä maistuu. Lisäilin itse jauhettua neilikkaa joukkoon. Hyvää on!

    VastaaPoista
  9. Mukava kuulla! :) Neilikka sopiikin varmasti hyvin mukaan, täytyykin muistaa seuraavalla kerralla laittaa sitäkin.

    VastaaPoista