perjantai 28. joulukuuta 2012

Välipäivien punajuurisalaatti

Joko rosolli tökkii? Ei se mitään, punajuuresta saa aikaan paljon muutakin. Olen aivan hullaantunut kyseisestä juureksesta ja näin sesonkiaikaan sitä tulee käytettyä ihan laittomia määriä. Sitä kuluu keitoissa, padoissa, kastikkeissa, jopa kakuissa, mutta erityisesti tässä valloittavassa hittismoothiessa. Punajuuri tuo täydellistä väriterapiaa tämän pimeän vuodenajan päiviin. Punajuuri on myös oiva lisä salaatteihin, siis muuhunkin kuin siihen rosolliin! Tätä voi tehdä vastaamaan lautasen tuorepuolesta jonkin isomman aterian rinnalle tai sitten vaikkapa kevyehköksi lounaaksi, kunhan sekaan lisää sitten vaikkapa tofua, ituja tai muuta ruokaisaa. Olin ostanut tarjouksesta vegaanista mozzarellaa testiin, ja sen perusteella mikä tahansa juustomainen asia sopii myös sekaan.

Punajuurisalaatti

1 punajuuri
1/3 rasiaa ruusukaalta
1/2 avokado
kourallinen tammenlehväsalaattia
muutama oksa basilikaa
kourallinen manteleita
1 rkl hampunsiemeniä
mustapippuria, suolaa
hyvää (oliivi)öljyä
pikkutiraus sitruunamehua

Halutessasi lisäksi tofua, idätettyä tai keitettyä quinoaa, pähkinäjuustoa, tms. 

Keitä punajuurta kuorineen noin 15-30 minuuttia, voit sammuttaa levyn tämän jälkeen ja antaa sen jäähtyä itsekseen, jolloin juures kypsyy riittävästi. Kuori se hieman jäähtyneenä. 
Huuhtaise tammenlehvä ja revi lautaselle. Kiehauta ruusukaalit ja anna hautua joitain minuutteja, jolloin ne jäävät napakan kypsiksi. Kuutioi avokado salaattipohjalle. Viipaloi punajuuri ja lisää lautaselle. Lado ruusukaalit sekaan, rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää hyppysellinen suolaa. Riko manteleiden rakenne morttelilla tai käytä kokonaisina. Lisää mantelit ja hampunsiemenet, loraus öljyä ja pikkutiraus sitruunamehua. Halutessasi lisää mieleisiä lisukkeita tai syö sellaisenaan.


4 kommenttia:

  1. Herkullinen salaatti - kiva saada ideoita tuolle ruusukaalille, itse päädyn aina keittämään sen ja syömään sellaisenaan - nyt teenkin siitä salaattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minä pidän ruusukaalista ihan sellaisenaan erittäin paljon, mutta salaateissakin se toimii hyvin.

      Poista
  2. Hauskaa alkavaa vuotta! Mun blogissa on sulle haaste: http://keidas.blogspot.fi/2013/01/blogihaaste-suoraan-paketista.html.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, jännää! Kiitos, täytyypä laittaa korvan taakse :) Ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

      Poista