sunnuntai 20. tammikuuta 2013

11 kysymystä, 11 paljastusta

Sain haasteen, joka on tarkoitettu huomioimaan alle 200 lukijan blogeja. Hommaan liittyy paljastuksia, kysymyksiä ja uusia haastettuja. Tarkemmin, säännöt ovat seuraavat:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Ekana siis asioita minusta:
1. Inhoan vastaleikatun nurmen tuoksua. En ole ikinä voinut käsittää, kun välillä kuulee ihmisten ihastelevan sitä hajua. Minun nenässäni se on vain pistävä, polttoaineenkatkuinen ja saa silmäni vuotamaan sekä nenän tukkoiseksi.

2. Aion juosta puolimaratonin, mutta en vielä tiedä milloin ja missä.

3. Olen eksynyt Firenzessä keskellä yötä. En onneksi yksin, vaan seuranani oli pieni lauma lukiotovereita.

4. Haaveilen säännöllisestä jooga-arjesta, mutta aika ei ole sille vielä kypsä taikka sopiva. Poden pienesti huonoa omaatuntoa siitä, etten osaa keskittyä nykyisessä kämpässä harjoitukseen (koska tilaa on auttamatta liian vähän), joten harjoittelukin on jäänyt satunnaiseksi.

5. Olen huono tekemään päätöksiä. Puntaroin aina kahden vaihtoehdon välillä osaamatta valita vain toista, koska näen aina ja iankaikkisesti kaikessa niin tasaisesti hyvät sekä huonot puolet.

6. ..Mutta silti saatan olla joissain asioissa typerän mustavalkoinen. Kunhan siihen ei liity päätöksentekoa tai valintatilannetta.

7. Olen nähnyt Colosseumin (se oli huikea!), Pisan kaltevan tornin, Venuksen syntymä -maalauksen, Sikstuksen kappelin upean kattofreskon sekä joitain muita nähtävyyksiä akselilla Keski-Eurooppa - Rooma.


8. Pidän fyysisistä (koti)töistä, kuten lumen kolaamisesta, halkojen kantamisesta/hakkaamisesta ja haravoinnista. Edellä on käyny ilmi, miksi en kuitenkaan pidä ruohonleikkuusta.

9. Minusta eläimet ovat yhtä arvokkaita kuin ihmiset. Äärimmäisen jyrkässä merkityksessä.

10. Olen reissannut Suomen läpi ihan etelästä pohjoisimpaan kolkkaan (en tosin yhdellä kertaa). Nuorgam, Tenojoki ja Suomi-Norja -rajaseutu on upeaa katseltavaa.

11. Nyt ei tule enää mitään mieleen!

Innan kysymykset:
1. Kerro jokin ruoka-omituisuutesi (mistä pidät? mitä inhoat?)
Kaikki mun omituisuudet taitavat olla itselleni jo niin arkipäivää, etten edes ymmärrä niitä omituisuuksiksi :D Viimeksi ainakin ihmeteltiin, kun söin kaurapuuroa tahinisilmällä.. Ehkä tahiniaddiktioni on jollekin omituisuus? Olen melko liberaali ruuan suhteen, hyvin harvat ruuat ovat mielestäni oikeasti pahoja. 

2. Mitä teet ensimmäisenä herättyäsi?
Nousen, ojennan kädet kohti kattoa kurottaen niin ylös kuin pääsen, jonka jälkeen laitan kämmenet maahan. Tämä on niin lyhyt rutiini, ettei sitä voi ihan venyttelyksikään sanoa, mutta jotain verryttelyä sitten :D Tämän jälkeen juon lasin vettä.

3. Mihin internet -sivuun olet koukussa? Miksi?
Monet, monet blogit, koska ne inspiroivat vaikkapa uusien ruokien kokeilemiseen.

4. Lempivaatteesi?
Juoksutrikoot :D Ennen vannoin, etten tulisi hankkimaan sellaisia, mutta kun kerran juoksi ne päällä niin ei ole enää paluuta. Tähän voisi lisätä ruudulliset polvimittaiset pyjamahousut sekä ikivanhan Ramones-paidan. Uusi suosikkitulokas on myös kuvassa näkyvä paita.

5. Huonoin koskaan saamasi joululahja?
Hmm. En koskaan halua arvioida lahjoja sillä tavalla, vaikka ne eivät juuri makuani vastaisikaan. Yritän aina nähdä sen ajatuksen ja muistamisen, niin kornilta kuin kuulostaakin. Jos jotain on pakko vastata, niin sitten varmaan jokin täysin tyyliini sopimaton koru tai asuste.

6. Haaveiletko? Mistä?
Voi kyllä! Mitä olisi elämä ilman haaveilua? Tällä hetkellä ainakin valmistumisesta, mutta myös sellaisesta sisäisestä tasapainosta. 

7. Suurin huolenaiheesi tällä hetkellä?
Jos nyt puhutaan vain henkilökohtaisella tasolla, niin tällä hetkellä ei ole mitään kovin suuria oikeasti ajankohtaisia huolia. Yksi pieni stressimörkö on opinnot, kun mulla on tapana ottaa aina aika reilulla kädellä täytettä kalenteriin.

8. Paras festaritarinasi?
Voi, näitä on paljon! Päällimmäisenä tulee mieleen Ilosaarirock -08 ja Tuomas Henrikin Jeesus Kristuksen Bändin uskomattoman mahtava keikka, kun kesäillan aurinko oli kuuma ja transsitanssi liimasi hiukset otsaan. -09 kesän spontaani Provinssirockiin tehty pikareissu oli myös hieno, pääosassa Placebo.

9. Millainen sisustaja olet?
Enemmänkin unelmoija kuin toteuttaja. Tiedän, millaisesta pidän, mutta tällä hetkellä ei ole varaa kovin kummoiseen sisustukseen. Onneksi nykyinen kämppäni on niin mahdottoman pieni, että tämä näyttää kotoisalta näinkin :) Ylipäätään pidän väreistä, etenkin punaisesta, ja sellaisesta itämaistyyppisestä tunnelmasta.

10. Miten luet sanomalehden?
Riippuu lehdestä :) Kaleva, jota luen kotikotona, on luettava viimeiseltä sivulta aloittaen, mutta muut eli vähän vieraammat lehdet tulee luettua ensimmäisestä sivusta aloittaen. Ja selailen jutut läpi, joihinkin pidemmäksi aikaa keskittyen.

11. Muistele viimeistä kuukautta: Kerro jokin paljastus tältä ajalta.
Viime viikot ovat olleet lähinnä opintoja, roller derbyä ja Aikia, joten ei tästä kovin kummoisia paljastuksia saa aikaan :D Sanotaan nyt vaikka, että olen ollut ajan puutteen vuoksi aivan jäätävän laiska ja epäinnovatiivinen kokki, joten niillä helpoimmilla pikaratkaisuilla on eletty.

Sitä pikaruokaa pikaisimmillaan.
Minun 11 kysymystä haastetuille:
1. Kuvaile syömisiäsi valitsemaltasi viime viikon tai kuluneen viikon päivältä.
2. Onko kaapissasi luurankoja? Paljasta ne!
3. Mikä tekee hyvän ruuan?
4. Tykkäätkö käydä kahviloissa? Jos kyllä, mitä yleensä tilaat?
5. Mitä odotat tulevan vuoden tuovan tullessaan?
6. Kerro jokin lomamuistosi.
7. Kerro jokaisesta vuodenajasta kaksi parasta asiaa.
8. Mistä vuodenajasta pidät eniten? Perustele.
9. Millaisena haluat kahvisi? Jos et juo kahvia, kerro lempijuomastasi.
10. Kaksi tärkeintä syytä blogisi aloittamiseen ja kirjoittamiseen?
11. Missä menee raja? (Tulkitkaa miten haluatte, mikä raja tahansa ;)

Edes toinen meistä on kuvauksellinen! ;)
Ja minä haastan:
Paulan
Kamomillan Konditorian
Elman
Annien
Merituulian 
sekä Johannan

7 kommenttia:

 1. Kiva oli lukea näitä vastauksiasi:) Minä muuten kuulun niihin,jotka pitävät siitä vastaleikatun nurmen tuoksusta;D
  Ja minäkin olen tahiniaddikti(se on sellainen juttu,mitä pitää aina olla kaapissa) ja kyllä se sopii vaikka mihin;D Ihana tuo hauvelisi:)

  VastaaPoista
 2. Yaelian, mukava kuulla! Heheeh, hassua, miten tuoksumieltymyksissä on eroja. Toisaalta en monestikaan ole kuullut, ettei joku pitäisi siitä hajusta, joten nenässäni lienee jotain vikaa :D
  Muistelinkin, että sinun kanssasi jaamme tämän tahiniaddiktion ;) Aik on kyllä melkoinen hurmuripoika.

  Hyvä Jossu! Mukavasti vastasit kaikkeen!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset haasteesta. Minäpä vastailen kun löydän taas energiani :)

  VastaaPoista
 4. Pakko kommentoida tällaiseen vanhaan postaukseen, johon selatessani blogiasi satuin, että tosi hyvä kuva susta tässä! Pidän hiustyylistäsi ja tatuoinnistasi, "kannat" ne hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan, kiitos! :) Hiustyyli on kyllä muuttunut tuosta (tosin irokeesi ei ikinä lakkaa viehättämästä, on vain ajan kysymys milloin leikkaan taas sivut veke...), ja toivon mukaan tatuointejakin tulisi vielä lisää. :D

   Poista
  2. Haha sitä odotellessa :-)

   Poista