tiistai 15. tammikuuta 2013

Chili-suklaacookiet


Tammikuu on keskitalven aikaa, jolloin ruuanlaitossa korostuvat mausteet. Tammikuun ruokahaasteen teemana onkin sopivan talvisesti chili, jonka polte lämmittää varmasti koko kroppaa. Vaikka käytän chiliä moniin ruokiin, päätin tällä kertaa osallistua makealla suupalalla: vienosti tulisilla suklaakekseillä. Chilin ja suklaan liittohan on hyväksi todettu, eikä vikaan mennä tälläkään kertaa. Tumman mausteinen cookie maistuu erityisen hyvältä espressopohjaisen (soija)maitokahvin kyljessä. Chiliä voi lisätä omien mieltymysten mukaan tai vaikka jättää kokonaan laittamattakin. Ohjeen minimimäärällä saat hieman mausteisia keksejä, joissa chilin tulisuus ei tule kovin voimakkaasti esiin, mutta pienesti puraisten. :)


Chili-suklaacookiet (12 kpl. Maidoton, munaton.)

1 dl pehmeää kookosöljyä tai muuta kiinteää rasvaa
1½ dl (muscovado-)sokeria
2½ dl täysjyväjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ dl soijamaitoa tai -jugurttia
1 tl soodaa
½ tl vaniljaa
½-1 tl chilirouhetta
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata

Rouhi suklaa. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä rasva-sokeriseokseen vuorotellen maidon/jugen kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe. Nostele lusikalla könttejä leivinpaperille pellille ja painele kostutetuin käsin ympyröiksi. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 8-10 minuuttia. Keitä kahvit.

7 kommenttia:

  1. Nam, lämpöinen tuulahdus tuli tänne asti :) Onnea haastekisaan!

    VastaaPoista
  2. Oih nam! Näyttää ihanille :)

    VastaaPoista
  3. Tein näitä eilen ja maku oli hyvä! Kivasti erilaisia, chili sopi näihin hyvin ja raaka-aineet sellaisia että yleensä aina löytyy kaapista.

    Minulla jäi nämä melko pehmeiksi, menikö joku vikaan? Paistoin muistaakseni n. 12 min mutta silti ei tullut rapeita kuten oletin. Makua se ei silti haitannut.

    t. Kati

    VastaaPoista
  4. Outi, näillä saa kyllä mukavan punoituksen poskille ;) Kiitos kannustuksesta!

    Maiju, kiitos! Ihania nämä ovatkin :)

    Kati, kiitos kommentistasi. Hassua, minulla keksit olivat aivan rapeita! Ethän peittänyt niitä heti uunista ottamisen jälkeen? Toisaalta siirsin keksit hieman jäähdyttyään ritilän päälle, olisikohan sillä ollut vaikutusta. En kyllä osaa sanoa, mikä siihen rakenteeseen vaikuttaa.
    No, onneksi keksit kuitenkin maistuivat :)

    VastaaPoista
  5. Minunkin piti testata reseptiäsi saman tien (herkkusuita liikenteessä) :P Eka satsi jäi minullakin mukavan pehmeäksi, kun jäähdytin keksit leivinlaudan päällä. Loput taas saivat täydellisen rapean pinnan, kun tajusin lukea nämä kommentit ja pistää keksit ritilän päälle jäähtymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä siis syy! Eli jos haluaa rapeita keksejä, niin sitten uunituksen jälkeen ritilälle. Minulle kyllä maistuu niin pehmeät kuin rapeatkin keksit :D

      Poista