keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Basilikainen avokado-kvinoatto

Viime vuoden ruokahitti taisi olla kaikkialla kohkattu avokadopasta. En ole tullut testanneeksi alkuperäistä versiota, mutta kiinnostuin sitäkin enemmän parista fiksatusta versiosta. Ensimmäistä olenkin tehnyt ahkerasti useaan otteeseen, eikä alkuvuodesta himo meinannut laantua lainkaan. Reseptievoluutio jatkuu edelleen, kun mustan riisin tilalta käytin quinoaa ja muutenkin säädin hieman sitä mukaa, mitä kaapista löytyi. Eikä näillä aineksilla nyt kovin helposti metsään voi mennä.


Quinoa, kvinoa, kinua - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Se on proteiinipitoinen ruokakasvi, jota voi käyttää niin lisäkkeenä kuin rakentaa koko aterian sen ympärille. Kvinoa sisältää paljon välttämättömiä aminohappoja, ravintokuitua ja fosforia, mutta myös rautaa ja magnesiumia. Aika superia! Kun vierelle laittaa vielä kourakaupalla muita hyvää tekeviä aineksia, kuten hampunsiemeniä, manteleita ja lehtivihreää, ollaan jo aika psykedeelisen terveellisillä leveleillä.


Avokadokvinoatto (kahdelle)

1½ dl quinoaa (kuivana)
3 dl vettä
1 avokado
1 valkosipulin kynsi
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl hampunsiemeniä
kourallinen manteleita
½ lime
puntti basilikaa
½ tl hyvää suolaa
mustapippuria, chiliä
reilu loraus hyvää oliiviöljyä
(tarvittaessa ½ dl vettä)

Huuhtele quinoa huolellisesti vuoroin kylmässä ja kuumassa vedessä. Laita kattilaan veden kanssa ja keitä kypsäksi, noin 20 minuuttia. Mikäli ylimääräistä vettä jää kattilaan, voit valuttaa quinoan. Murskaa valkosipuli quinoan sekaan. Riko manteleiden rakenne morttelissa, tai käytä kokonaisena. Halkaise avokado, poista kivi sekä kuoret ja vedä veitsellä kuutioiksi. Hienonna basilika ja purista limen mehut, lisää kaikki ainekset quinoaan. Tarjoa kauden kasvisten kanssa.
Pst! Hieman superimpi versio ja vähän muutakin vihreää löytyy jo CocoVin puolelta!

2 kommenttia: