torstai 7. helmikuuta 2013

Café Kruda @ Oulu

Oulusta kuuluu kummia! Tai ainakin erittäin hyviä uutisia :) Sen jälkeen, kun ihanainen Kofeiinikomppania supisti kahvilapuoltaan on Oulussa ollut pula lämpöisästä ja kotoisasta kahvilasta. Nyt puutostilaan on kuitenkin tullut ratkaisu, sillä samaan liiketilaan Komppanian ja Luomu Pirtin kanssa avattiin joulukuussa Café Kruda! Kruda tarjoaa kahvia, teetä ja muita erikoisjuomia, sekä suussasulavia raakaleivonnaisia ja -pirtelöitä ystävällisen baristan valmistamana. Kahvimaidoksi saa halutessaan niin soija- kuin mantelimaitoa, sekä tavan maitoa luomuna. Aika hienoa!
 

Joululomaillessani kotipohjolassa oli tietysti testattava tämä uutukainen kahvila. Kaikki edellytykset mukavalle kahvihetkelle täyttyivät! Krudassa vallitsee se sama sympaattisuus, lämminhenkisyys ja laadukkuus kuin Komppaniassakin, ja voi taivas niitä herkkuja! Ensimmäisella kerralla tilasin (luomu!)latten soijajuomalla sekä herkullisen mansikka-vanilja-kakkupalan. Kakku suorastaan suli suussa ja kahvimukikin lämmitti mukavasti käsiä, kun ulkona paukkui kovat pakkaset. Seuraavalla kerralla tilasin matcha latten (soijajuomalla mennään), joka on siis jauhetusta vihreästä teestä valmistettu maitopohjainen pitkä juoma. Matcha onkin tervetullut tulokas kahviloiden listoille! Ja mitä eksoottisimman värinenkin ;) Ainoa miinuspuoli molempien juomien kohdalla oli, etteivät ne aivan yltäneet sille kuumuustasolle, jollaisena juomani nautin. Tämäkin pikkumiinus on korjattavissa, sillä laitoin palautetta kahvilalle ja sieltä aiottiin kiinnittää asiaan huomiota. Myös Johanna kirjoitteli käynnistämme Krudassa.
 

Eipä tarvitse Oulussakaan enää miettiä, minne pystyttää kodin ulkopuolisen olohuoneensa, kun keskustassa pyörähtää. Kofeiinikomppania on jo muutenkin pohjolakäyntieni jokakertainen pyhiinvaellusmääränpääni, tästä eteenpäin Kruda myös - kätevästi saman katon alla. :) Käykää ihmeessä tekin testaamassa ja raportoikaa toki, mitä piditte! Odotan jo kovasti seuraavaa käyntiä, joka toteutunee viikon kuluttua, kun matkaan taas kotoisemmille kulmille pohjolaan!

11 kommenttia:

 1. Kiva kuulla tämmöisestä paikasta, kuulostaa ihanalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä istahtamassa! :)

   Poista
 2. Ihania uutisia, kiitos kun raportoit! Nyt täytyy alkaa suunnittelemaan Oulussa ja Krudassa käyntiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On melkein velvollisuus raportoida hyvistä paikoista aina, kun sellaiseen törmää ;) Kruda on niin mukava paikka, että sitä voin lämpimästi suositella!

   Poista
  2. Kruda on pahojen päivien pelastaja. Ystävällinen palvelu ja kaupungin parhaat juomat! Minun salainen paheeni on tarpeeksi kauan haudutettu chailatte.

   Poista
  3. Mukava kuulla muidenkin käynneistä! Voi, asuisinpa vielä Oulussa, lähellä Krudan herkkuja. Chai latte on kyllä hyvää, tosin Krudan valmistamana sitä en ole juonut.

   Poista
  4. Valitettavasti minulle oli pettymys tämä paikka! Ostin kupin kahvia, mikä oli kyllä "hyvin seisonutta". Samoin pulla, vaikka sitä lämmitettiin (eihän tuoretta pullaa lämmitetä)maistui vanhalta. Hintakin oli yli keskitason. Onneksi kuitenkin cofeiini virkisti!

   Poista
  5. Onpa harmi kuulla! En ole aikoihin päässyt Krudassa käymään, mutta toivottavasti taso ei sentään ole laskenut.

   Poista
  6. Ei ole laskenut mun mielestäni. Perheestämme on käynyt siellä vähintään yksi tyyppi kerran viikossa, ja aina on ollut hyvää. Juomme teetä tai rooibosta ja toisinaan syömme noita vegaanisia herkkuja lisäksi.

   Poista
  7. Niin joo, sellainen muutos siellä on ollut jo muutaman kuukauden, että Luomupirtti ei enää ole siinä, vaan Krudalla on se ovesta sisään mentäessä oikeanpuoleinen osa ja yhtenäisen tilan peräosa ja Kofeiinikomppanialla se ovesta katsottuna vasemmanpuoleinen etuosa. Voi istuskella ikkunan ääressä korkeammilla tuoleilla ja katsella ulos tai sitten siellä peremmällä tavallisen korkuisten pöytien ääressä.

   Poista
  8. Tiina, mukava kuulla kommenttiasi ja helpotus myöskin, ettei paikan taso ole laskenut! :) Viimeksi taisin käydä paikassa ehkä lokakuussa, jolloin Luomupirtti oli jo muuttanut. Ainakin siis lisää asiakaspaikkoja. :) Parina viime kertana käydessäni Krudan vitriini oli melko tyhjähkö, onkohan valikoima yhtään laajentunut siitä? Ymmärrän tietty, että toisinaan myytävä vähenee ennen kuin uutta saadaan tilalle. Ovathan ne niin hyviä ainakin, ettei ihmekään. :)

   Poista