torstai 14. maaliskuuta 2013

Maapähkinäinen kikhernekastike ja quinoaa

Vielä ehdit osallistua!

Kenellekään ei pitäisi tulla enää uutena tietona, että rakastan tahinia. Seesaminsiementahnan lisäksi käytän paljon myös muita pähkinä- ja siementahnoja, hyvänä kakkosena maapähkinävoita. Maapähkinän terveellisyydestä voidaan vääntää kättä, mutta maapähkinävoin mausta voidaan olla vain yhtä mieltä: hyvää se on. Pähkinävoit maistuvat hyviltä hedelmien kanssa tai levitteenä, mutta ne toimivat myös ruuanlaitossa tuoden eksoottista vivahdetta. Maapähkinävoi tykkää erityisesti kikherneistä ja chilistä, yhdessä ne luovat mitä mainioimman liiton. Kuten tahinissakin, on Urtekram-merkin luomumaapähkinävoi parasta, mitä kaupasta löytyy.


Keitin kastikkeen kaveriksi quinoaa, mutta yhtälailla lisukkeena toimisi ohra, riisi tai vaikkapa ihan vain tuoreet tai kypsennetyt kasvikset ja vihersalaatti.
 

Maapähkinävoi-kikhernekastike (kahdelle)

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kookosöljyä
2-3 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl maapähkinävoita
½ - 1 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
ropsaus kuivattua chiliä
mustapippuria
ripaus kurkumaa
suolaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna kookosöljy pannussa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää chili ja kurkuma, kuullota sekaan. Lisää kikherneet ja pyörittele ympäri. Lisää joukkoon maapähkinävoi, tomaattipyre ja vesi. Sekoittele tasaiseksi ja rouhi sekaan mustapippuria. Anna hautua hetki, lisää tarvittaessa vettä ja keittele kokoon. Maistele ja lisää suolaa, mikäli mielit. Tarjoa mieleisten lisukkeiden kanssa.

3 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan tahinia(täällä on kymmeniä eri valmistajia) ja samoin maapähkinävoita.Tuo annos näyttää tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Nam! Pitääpä laittaa tämä kirjanmerkkeihin (:

    VastaaPoista
  3. Jael, siemen- ja pähkinätahnat ovat parhautta <3 Kiitos kommentistasi!

    Tanyah, suosittelen testaamaan :) Helposti ja nopeasti sekä hyvää että täyttävää.

    VastaaPoista