maanantai 18. maaliskuuta 2013

Maapähkinällä tuunattu lanttu

Arvontaan osallistui melko mukavasti populaa ja nyt on aika katsastaa voittaja. Rumpujen pärinää... Ja onnetar suosi Elmaa! Olen sinuun tuota pikaa yhteydessä. Kiitos kaikille osallistujille!

 Kaikkein akuutein sosekeittoaika ottanee kohta hatkat  pakkasten mukana, mutta vielä säätiedotus lupailee kirpeitä kevätpäiviä ainakin viikoksi. Minä tosin kuulun niihin ihmisiin, joiden on saatava vuoden ympäri tietyin väliajoin täyteläistä, samettista sosekeittoa, olipa ulkona sitten paukkupakkaset tai kesähelle. Talven juureksia saa vielä hetken aikaa edullisesti, ennen kuin vihreämmät salaatit ja kesäisemmät kasvikset alkavat valloittaa lebenstraumia kauppojen hevi-hyllyiltä, joten annettakoon lantulle vielä mahdollisuutensa. Edellisen ohjeen teemaa seurataan jälleen maapähkinävoin kanssa.

Kikherneet ja maapähkinävoi tuovat keittoon mukavaa kermaisuutta, mutta myös ruokaisuutta. Kuten jo aiempi postaus osoitti, kikherneet, maapähkinävoi ja chili ovat oiva kombo. Mikäli haluaa tuhdimpaa makua, voi keittoon lorauttaa kookoskermaa, itse en sitä kaivannut.

Maapähkinäinen lanttusosekeitto

noin 400 g lanttua (eli yksi iso)
2 dl keitettyjä kikherneitä (tai valkopapuja)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
noin 1 dl maapähkinävoita
1 tl jauhettua korianteria, juustokuminaa ja kurkumaa
musta- ja valkopippuria
ripaus chiliä
suolaa
1 rkl kookosöljyä
(Kuuma Etelä-Amerikka -mausteseosta)

Kuori sipulit ja lanttu, pilko sopiviksi paloiksi. Sulata kattilassa kookosöljy, kuullota sipuleita, kurkumaa ja chiliä hetki. Lisää pilkottu lanttu ja kuullota hetki, kaada kattilaan vettä niin, etteivät kasvikset aivan peity. Keitä kypsäksi, tämä vie 30-40 minuuttia riippuen lanttujen koosta. Lisää kikherneet, maapähkinävoi ja loput mausteet, soseuta keitto ja lisää vettä niin, että saat sopivan rakenteen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Paketti on luovutettu postinkantajan (toivottavasti) hellään huomaan. Tuokoon se iloa ja makua vastaanottajalleen! :)

      Poista
  2. Oiii! Kuulostaapa hyvältä. En ole tullut ajatelleeksi, että maapähkinävoita voisi käyttää noinkin. Pitää varmaan ostaa maapähkinävoita, kun seuraavan kerran täydentää ruokakaappia. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maapähkinävoita voi käyttää ihan kaikkeen! ;D Kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä myös ruuanlaitossa, ei ainoastaan lusikalla suoraan purkista...

      Poista
  3. Sun postauksista saa aina inspiraatiota! Varsinkin tällaselle alottelevalle vegaanille se on kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon! Mitä olisikaan mukavampaa kuulla. :) Toivottavasti resepteistä on hyötyä!

      Poista
  4. No tällä talttuu maaliskuunkin kylmyys! Ihanan tuhti keitto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Tuhti monessakin mielessä. Kuten kuvista huomaa, näin kylmänä maaliskuuna keittokin muistuttaa enemmän puuroa tai muussia :) Mutta jättää silti mukavan olon massuun!

      Poista