torstai 16. toukokuuta 2013

Mössösalaatti


Kaikki alkoi Virpin ohjeesta. Sen nähtyäni tiesin, mikä salaateissani niin usein on jäänyt puuttumaan. Mössöys. Se sellainen jähmeä tahmaus, että kaapaistuasi haarukalla salaattikasaa viedäksesi sen suuhun, tuo mukaan ottamasi keko haarukalla pysyy siinä tipahtamatta ja hajoamatta rinnuksille. Koostumus on tärkeä osa ruoasta nauttimista. Virpi ei turhaan kehu reseptiään, sillä ainakin minut se vei mennessään. Monettakohan kertaa sitä tässäkin keittiössä on taas tehty. Hieman resepti kuitenkin eli matkan varrella, seuraavassa oma versioni. 


Mössösalaatti (kahdelle)

kaalta raastettuna ja/tai jotain salaattia
idätettyjä tai keitettyjä vihreitä linssejä
2-3 porkkanaa
1 avokado
3 rkl hampunsiemeniä (myös auringonkukansiemenet toimivat)
½ pkt tofua (hamppuista tai maustamatonta)
nippu basilikaa
reilu loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä
tiraus sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
hyppysellinen hyvää suolaa

Raasta porkkanat hienolla terällä ja laita isohkoon kulhoon. Revi salaatit ja basilika silpuksi, halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi kulhoon. Murenna sekaan tofu, lisää mausteet ja loput ainekset. Pyöräytä sekaisin ja syö heti tai anna muhia hetken aikaa. 

8 kommenttia:

  1. Hahhaa, mössösalaatti! Miten houkutteleva otsikko ;D
    Mutta mikäpä noita aineksia puputtaessa!

    VastaaPoista
  2. Hauska nimi! Mutta tuo oli varmaan kaikkea muutta kuin mössöä;D

    VastaaPoista
  3. Tunnustaudun mössösalaattien ystäväksi ja niitä löytyy meiltä arki-iltaisin varsin usein. Mies kutsuu hyväntahtoisesti "roskisruuaksi" mutta pistelee kyllä menemään hyvällä halulla :)

    VastaaPoista
  4. Heidi, kiitos kommentistasi. Hyvin maistuikin!

    Paula, eikös vain? :D Mutta jos nimi ei miestäkään pahenna, niin tuskin salaattiakaan :)

    Jael, mössö kuvaa kyllä hyvin tämän salaatin rakennetta, mutta muuten kyseessä on aika kesy tapaus, tosin sitäkin raikkaampi :)

    Outi, roskisruoka kuulostaa jo vähän pahemmalta :D Mössösalaatit ovat kyllä hyviä ja usein täydellisiä nimenomaan arkiruuiksi.

    VastaaPoista
  5. Naaammm. Näyttääpä hyvältä. Mössösalaatit rules <3

    Inna

    kirsikanmarjoja.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. Kaali taipuu 'kaalia', ei 'kaalta'. Monella tää sama virhe. Sori pilkunviilaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa pilkunviilaus, saatan sitä itsekin harrastaa! "Kaalia" on tosiaankin kieliopillisesti oikein, mutta "kaalta" käy murresanasta. Omaan suuhun se sopii paremmin noin :)

      Poista