torstai 9. toukokuuta 2013

Quinoa-papu-salaatti


Kesä lähestyy ja se näkyy taas ruokavaliossa. Salaatit houkuttavat niin, että tällä menolla saatte lukea pelkkiä salaattireseptejä yksi toisensa jälkeen. Ruokaisat salaatit ovatkin melko helppotekoisia ja ravitsevia, eikä niiden jälkeen tule ähkyoloa, vaikka salaattiannokset ainakin minulla isohkoja ovatkin. Quinoa, pavut ja pähkinät tekevät salaatista täyttävän sellaisenaan, mutta halutessasi tämä ohje toimii myös lisukkeena.


Quinoa-papu -salaatti (kahdelle pääruokana)

1 dl quinoaa
1 dl kidneypapuja
2 kourallista lempiyrttejäsi (minulla basilikaa)
½ avokado
1 rkl oliiviöljy
1 tl juustokuminaa
suolaa, mustapippuria ja chiliä
tiraus sitruunamehua
½ dl cashew-pähkinöitä
2 rkl hampunsiemeniä

Keitä quinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut ja mausteet, anna jäähtyä hieman. Revi tai silppua yrtit pieniksi. Halkaise avokado ja poista kivi, kuutioi. Lisää kaikki ainekset quinoan sekaan ja sekoita. Vie tarjolle.

P.S. Tänä vuonna en ehdi kehitellä mitään kummoista äitienpäiväksi, mutta kurkatkaahan viime vuoden reseptiin. Terveiset kaikille äideille!

4 kommenttia:

  1. Nam, toihan näyttää hyvältä (niinku kaikki sun ruoat). Pari kertaa oon pöllinyt äidin ruokakaapista quinoaa ja keittänyt sitä esim. broilerin tai lohen lisukkeeksi. Se on oikeestaan aika hyvää ja tuo mukavaa vaihtelua ainaiseen pastan puputtamiseen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään käyttää quinoaa vähän siellä täällä, lisukkeena tai pääraaka-aineena, milloin missäkin. Ja onhan sen ravintoarvotkin ihan omaa luokkaansa :)

      Poista
  2. Tää olis varmaan myös losto piknik-eväs. Hurraa salaattiaika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tää kulkis kyllä hyvin mukana piknikille. Salaattiaika, niinpä! <3 Vielä kun nokkoset ja muut rehut alkavat nostaa pihoilla päätään, niin meno menee ihan villiksi!

      Poista