tiistai 21. toukokuuta 2013

Snickers 2.0


 Puhdistamo heitti ilmoille blogeille suunnatun reseptikisan, jossa tuli käyttää heidän tuotteitaan jonkin reseptin osana. Voittaja valikoituu Puhdistamon fabo-sivuilla eniten tykkäyksiä saaneen perusteella, ja osallistujien tuotoksia putkahtelee sivuille pikkuhiljaa. Halusin toki mukaan, vaikka luovuus keittiörintamalla ei ole vielä heräillyt talviunilta, mutta näemmä päänsisäisestä reseptiarkistosta löytyy kaikenlaista tosipaikan tullen.


Kukapa olisi arvannut (en minä ainakaan), että Snickers-patukoistakin voi saada kimmokkeen hieman parempaan herkkuun, vaikka kyseisiä patukoita en ole syönyt sitten varhaisteini-iän! Suklaa ja maapähkinävoi ovat lyömätön yhdistelmä, siitähän ei ole epäilystä. Lopputulosta tekisi mieli kuvata sanalla syntinen, mutta toivotaan, että laadukkaat ainekset johtavat synninpäästöön. Onhan reseptiin sentään kätkettynä reilusti proteiinia, mielihyvää lisäävää kaakaota ja tietysti roppa kaupalla rakkautta.

Maapähkinävoipatukat
Koko lätty <3

2 rkl chia-siemeniä
1 dl Puhdistamon suklaa-riisiprodea
2 dl mantelijauhoa 
1 dl taateleita pilkottuna
5 viikunaa pilkottuna
tilkka vettä

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Jos omistat blenderin, jonka kannessa on luukku, ripottele hiljalleen seos kannuun blenderin käydessä. Muussa tapauksessa laita ensin osa seoksesta kannuun, blendaa, lisää loput ja blendaa. Seoksesta pitäisi tulla tasaista murua. Lisää ihan tilkka vettä, jotta seoksesta tulee helposti muotoiltavaa (taikinan tulisi muistuttaa koostumukseltaan piparkakkutaikinaa) ja painele kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan hyvin tiiviisti. Laita viileään odottamaan.

Kuorrute:
noin 1 dl maapähkinävoita (Urtekram on parasta!)
10 taatelia (+ ½ dl vettä)
0,75 dl raakakaakaojauhetta
½ dl kookosöljyä
tilkka vettä

Laita pilkotut taatelit likoamaan noin puoleen desiin vettä muutamaksi tunniksi. Pidä maapähkinävoita huoneenlämmössä, että se pehmenee. Sulata kookosöljy, soseuta taatelit ja sekoittele kaikki ainekset yhteen. Lisää vettä niin, että saat helposti levitettävää tahnaa. Levitä kuorrute patukkapohjan päälle. Halutessasi ripottele pinnalle suolapähkinöitä tai vaikkapa mulperimarjoja. Helpot suolapähkinät voit tehdä itsekin murentamalla cashew-pähkinöitä kulhoon, lisäämällä tilkan sulaa kookosöljyä ja hyppysellisen suolaa.

Saa käydä tykkäämässä! :) 

12 kommenttia:

  1. Emmää vaa ymmärrä, mistä sua voi äänestää. :( Näyttää ihanilta!

    VastaaPoista
  2. Johanna, ei hätää, äänestäminen ei vielä onnistukaan! Olin vähän hätäinen, kun en maininnut. Ohje putkahtaa tuonne fabo-sivulle, kunhan Puhdistamon puolelta ehtivät sinne laittaa, sitten helpottuu tykkääminenkin :)

    Liisa, ihania ovatkin! :) Ja aika tuhteja!

    VastaaPoista
  3. Uuh, mikä herkku! Ja urtekram todella on sitä parasta! Nyt vain purkki oli vaihtunut pienemmäksi, yhyy. Toivottavasti sentään sitältö on sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Samaa harmittelin itsekin! Olisi kiinnostavaa tietää, onko kilohinta samalla noussut. En muista sen isomman purnukan hintaa. Sisältö on kuitenkin sama, onneksi.

      Poista
  4. No lurpista! Ei muuta lisättävää :)

    VastaaPoista
  5. Outi, siinä tiivistyykin kaikki olennainen ;)

    Jenni, kiitos! Mainioita olivatkin :)

    VastaaPoista
  6. Moi,
    nyt voi äänestää - resepti on julki ;)

    VastaaPoista
  7. Oioi! Kuulostaa tosi hyviltä!!

    Blogissani on sinulle haaste. :)

    http://cl-ravinnonviemaa.blogspot.fi/2013/05/tunnustus.html

    VastaaPoista
  8. Ovatko pohjan taatelit ja viikunat kuivattuja, ja käytetäänkö ne liottamattomina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ne ovat kuivattuja, enkä myöskään ole niitä liottanut. Tehokkaampi blenderi tai monitoimikone saa ne pilkottuna hienonnettua taikinaksi muiden ainesten sekaan. Jos tehot koneessa ei riitä voi varmaankin liottaa niitä muutaman tunnin. Tällöin pohjataikinaa kannattaa todennäköisesti joko kuivattaa uunissa tai kuivurissa matalalla lämmöllä tai voisi varmaan kokeilla jähmettää taikinaa pakastimessakin.

      Poista